Харьков

На Харьковщине наблюдателей ОПОРЫ не пустили на встречу с Порошенко (фото, видео)

17 февраля 2019 10:05

Об этом говорится в сообщении ОПОРЫ:

14 лютого до Харківської області завітав чинний Президент Петро Порошенко, який буде брати участь у виборах цієї весни. В рамках візиту він відвідав Харків, Золочів та Краснокутськ. На жодну з зустрічей не пропустили спостерігачів ОПОРИ та інших бажаючих, яких не було у списках.

На всіх локаціях, де побував Президент, було виставлено щільне очеплення поліції, через яке на місця зустрічі пропускали виключно по списках. Яким чином були складені ці списки, та як до них можна було потрапити, люди які здійснювали пропуск, не повідомили.

У Краснокутську чоловік, який представився нашим спостерігачам співробітником Служби Безпеки і наполегливо просив його не знімати, не пропустив спостерігачів ОПОРИ через те, що їх не було в списках, в інклюзивно-ресурсний центр, до якого приїжджав Президент. На питання, хто складав ці списки, чоловік відповів, що не знає.

Головний спеціаліст загального відділу Краснокутськоїрайдержадміністрації Інна Юхно повідомила спостерігачам ОПОРИ, що списки, за якими пропускають людей, складались в РДА, але не змогла розказати, ані за яким принципом формувались дані списки, ані як про них можна було дізнатись.

У Золочеві спостерігачів ОПОРИ також не пропустили в фізкультурно-оздоровчій комплекс, на відкриття якого приїхав Порошенко, через відсутність у списках. На численні запитання про те, як можно було потрапити до цих списків, люди, які пропускали всередину, не відповіли.

Керівниця апарату Золочівської РДА Валентина Дмитренкова повідомила ОПОРІ, що вона скомпонувала списки і передала їх в службу охорони Президента. За її словами, вхід був за списками лише з початку, а потім пускали всіх бажаючих. Утім, пояснити, чому спостерігачів ОПОРИ не пропустили, чиновниця не змогла.

«Спочатку пустили по списках, представників установ і організацій, які приїхали на зустріч з Президентом, а потім, по гарантії голови адміністрації, зняли рамку, пустили всіх інших, навіть тих хто чекав на вулиці без запрошень», — заявила керівниця апарату Золочівської РДА, Валентина Дмитренкова.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling