Политика

Формирование военного резерва Нацгвардии - стратегическая цель оборонной реформы Украины

20 февраля 2019 06:45

Советник командующего НГУ генерал-майор Юрий Потомский начал работу в Восточном оперативно-территориальном объединении со служебного совещания с руководством управления и воинских частей.

Об этом говорится в сообщении пресс-службы НГУ:

«Сьогодні створення необхідного військового резерву є однією з п’яти стратегічних цілей оборонної реформи. Ця задача знаходить відображення як у Стратегії Національної безпеки, так і Воєнній доктрині України. В результаті проведених заходів в кожній військовій частині сформовані резервні підрозділи, які комплектуються резервістами на 100 % », – зазначив Юрій Потомський, звертаючись до офіцерів.

Під час наради обговорили питання комплектування підрозділів резервістами, які уклали відповідні контракти з командирами військових частин, а також забезпеченість резервних рот матеріально-технічними засобами.

В ході обговорення результатів роботи за минулий рік окремо зупинились на якості відбору кандидатів на службу у військовому резерві, їх професійно-психологічному вивченні, налагоджені взаємодії із військовими комісаріатами та проведенні роз’яснювальної роботи серед молоді і місцевого населення.

"Громадяни повинні знати і розуміти позитивні аспекти служби у військовому резерві, а саме: проходження зборів у військовій частині, з якою укладено контракт; професійна підготовка в навчальних центрах і військових стрільбищах; преміювання кращих резервістів за результатами зборів", − нагадав радник командувача.

Піч час роботи у військових частинах генерал-майор Юрій Потомський перевірятиме практичну роботу посадових осіб щодо формування військового резерву НГУ.

Напомним, стать резервистом Нацгвардии Украины можно с 18-ти лет. Подписать контракт резервиста с НГУ могут как учащиеся техникумов, студенты, так и любой желающий.

Тех, кто подписал контракт о службе в резерве Нацгвардии Украины, военкоматы не имеют права призывать на срочную службу в ВСУ.

По истечении двух контрактов, юноша вообще освобождается от срочной службы и стоит на специальном учете. Т.е. военкоматы не смогут призывать такого человека не при каких условиях.

Плюс службы в резерве НГУ заключается еще и в том, что резервист живет своей обычной жизнью: учится, работает, ездит отдыхать заграницу и т.д. Раз в год для резервистов проводятся непродолжительные сборы сроком 1-2 недели.

Тех, кого интересует служба в резерве НГУ, могут обращаться в рекрутинговый центр Нацгвардии Украины в Харькове: (057) 760-35-00 та + 38-063-317-00-82, + 38-063-317-00-98


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling