Харьков

Высшие военные учебные заведения Харькова посетили представители миссии ORBITAL

21 февраля 2019 16:15

Об этом говорится в сообщении Регионального медиа-центра Минобороны Украины:

У Харкові відбулася робоча зустріч представників британської тренувальної місії ORBITAL з керівництвом Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та Військового інституту танкових військ Національного технічного університету “Харківський Політехнічний інститут”

Основна мета візиту іноземної делегації – обговорення можливої допомоги від британської сторони у підготовці фахівців танкових військ та військ ППО у відповідності до сучасних стандартів НАТО.

Під час занять майбутні українські офіцери під керівництвом британських інструкторів пройдуть курс лідерства, вчитимуться веденню індивідуальних та групових тактичних дій, отримають знання з логістики, тактичної медицини та
радіаційного, хімічного і біологічного захисту.

За словами керівника місії ORBITAL полковника Маркус Еванса, британська сторона налаштована на позитивний діалог та дуже цінує досвід української армії, яка успішно протистоїть російській агресії на Донбасі.
- Ми завжди шукаємо нові шляхи допомоги українським захисникам та готові і надалі сприяти у підготовці висококваліфікованих спеціалістів для Збройних сил України. – наголосив британський офіцер.

В ході зустрічі з керівництвом військових навчальних закладів сторонами були намічені шляхи подальшого співробітництва та визначені умови проведення курсової підготовки особового складу на протязі 2019року.

Довідково:
Програма навчально-тренувальної місії Великобританії «Orbital» охоплює більше двадцяти напрямків підготовки, серед яких: курс підготовки з виявлення та ліквідації саморобних вибухових пристроїв, курс з ведення оборонних дій в умовах населеного пункту, поглиблений курс з тактичної медицини, з розвідки, з підготовки старшого сержантського складу та курсу контрснайперської боротьби. В рамках місії Orbital було навчено понад 14000 українських військових.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling