Новини

Нацполиция начала реформирование подразделений противодействия наркопреступности

21 Лютого 2019 21:21

Об этом говорится в сообщении пресс-службы МВД:

Розпочато оновлення підрозділів у Львівській, Закарпатській, Черкаській та Херсонській областях. Про це сьогодні, 21 лютого, повідомив перший заступник Голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін під час наради за участі всіх керівників центрального апарату та обласних підрозділів протидії наркозлочинності. У нараді взяли участь начальник Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Андрій Кіхтенко та координатор проекту відділу з правоохоронних питань Посольства США Олег Савчин.

За словами В’ячеслава Аброськіна, лише упродовж січня 2019 року підрозділи протидії наркозлочинності викрили 9 наркоугруповань та 55 груп наркозбувачів, які використовували мережу Інтернет. Правоохоронцями ліквідовано 19 нарколабораторій, 115 наркопритонів. Також накладено арешт на майно та вилучено кошти у наркоторговців на суму 18,2 мільйона гривень. Слідчі поліції повідомили про підозру за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів 333 особам, з них 112 – арештовані. Зокрема, 99 наркоділків арештовані за збут наркотичних речовин.

«Січневий показник цього року – найкращий за аналогічний період останніх п’яти років. За вказаний період показники роботи зросли у 4,5 рази. Наголошую, що одним з основних напрямків роботи підрозділів з протидії наркозлочинності повинно стати виявлення та документування організованих злочинних наркогруп», – зазначив В’ячеслав Аброськін.

Водночас перший заступник Голови Нацполіції зазначив, що процеси реформування відомства тривають. Відтак у чотирьох регіонах – Львівській, Закарпатській, Черкаській та Херсонській областях – розпочато оновлення підрозділів протидії наркозлочинності. До реформування будуть залучені міжнародні партнери.

Координатор проекту відділу з правоохоронних питань Посольства США Олег Савчин зазначив, що найбільш яскравим проектом 2018 року стало реформування Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції України.

«Це проект, яким ми можемо пишатися. Це проект, про який знають у Сполучених Штатах Америки. Ми допомогли Нацполіції обладнанням, провели тренінги для оперативників. Але насправді ключем до успіху було не обладнання, воно лише додавалося. Ключ – це правильне управління, правильний підбір кадрів. Кадри – це основа, управління – стержень, а все інше лише нарощується», – наголосив Олег Савчин.

Він додав, що першим кроком ефективної роботи обласних підрозділів має стати кадровий відбір у підрозділах протидії наркозлочинності обласних управлінь Нацполіції.

Нагадаємо, на Львівщині поліція ліквідувала міжнародний канал постачання елітних наркотиків.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling