Новини

В Харькове гвардейцы учат школьников спасать окружающих (фото)

23 Лютого 2019 15:27

Об этом рассказали студенты факультета кино-, телеискусства Харьковской государственной академии культуры:

У рамках програми «Гвардійський вишкіл», ми вирішили поспілкуватися з інструктором тактичної медицини військової частини 3017 Національної гвардії України Максимом Кириченко.

«За освітою я фельдшер, закінчив Харківський базовий медичний коледж у 2015 році. Після вирішив проходити службу за контрактом в лавах НГУ. Спочатку я звернувся до військової частини 3005, але через відсутність вакантних посад там мене направили в 3 оперативну бригаду. Свою кар'єру починав с посади санітарного інструктора медичного пункту першого батальйону оперативного призначення».

Максим поділився з нами своїми здобутками у медичній сфері, розповів про навчання. Свої навички він вдосконалює і зараз.

Його головна задача - навчити правильно надавати першу медичну допомогу в бойових умовах, підтримати своїх побратимів до приїзду евакуаційної бригади. Проводить він заняття з усіма категоріями військовослужбовців.

«Я закінчив курси з тактичної медицини за протоколом, який прийнятий в усіх країнах НАТО – ТССС МР (Tactical Combat Casualty Care for Medical Personnel - надання медичної допомоги пораненим на полі бою) і отримав відповідний сертифікат. В навчальному центрі НГУ на Львівщині навчався на відповідних курсах. Також я маю американський сертифікат з надання ITLS (International Trauma Life Support), тобто з розгорнутої медичної допомоги».

«В першу ротацію до зони проведення, тоді ще АТО, потрапив на Луганщину. Виконував обов’язки медичного працівника нашого підрозділу. Отримав там важливий досвід, який наразі передаю своїм товаришам по службі».

Максим дуже любить дітей і намагається дати більшість інформації, яку він знає. Він впевнений, що кожен українець повинен знати все про першу медичну допомогу, а тим більше юнаки наших шкіл.

«Одразу треба знайти контакт з дітьми. Я ставлюся до них, як до бійців, яких щойно призвали на службу. Розповідаю про те, що їм може знадобитися в житті, тобто як правильно надати першу медичну допомогу в різних умовах. А найголовніше - це практика, коли підлітки власноруч вчаться накладати турнікети, контролюють свої дії. Також у навчанні є така складова як м`язова пам'ять. Вона допомагає в стресових ситуаціях, коли людина розгубилася».

Кожний боєць будь-якої армії, крім вміння користуватися озброєнням та всіма військовими справами, має досконало володіти прийомами надання медичної допомоги в бойових умовах. Тому тактична медицина розрахована на навчання військовослужбовців базовим навичкам для надання само- та взаємодопомоги.



Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling