Новини

В Киеве состоялась благотворительная выставка в поддержку военнопленных моряков

23 Лютого 2019 17:05

Об этом говорится в сообщении сайта Министерства обороны Украины:

Сьогодні, у Києві відбулося офіційне відкриття виставки картин на підтримку військовополонених моряків.

Проведення цього заходу організувало Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України спільно з Командуванням Військово-Морських Сил Збройних Сил України, Національним військово-історичним музеєм України, Національним історико-архітектурним музеєм «Київська Фортеця» та рідними військовополонених українських моряків.

Метою проведення цієї виставки є привернення уваги суспільства до протиправних дій російського уряду щодо незаконного утримання українських військових у російських в’язницях, а також підтримки наших хлопців, які знаходяться у полоні.

— Три місяці наші хлопці знаходяться в полоні. Це дуже не проста історія важка, але українська влада, попри всі ці непрості процеси, докладатиме усіх зусиль щоби країна агресор понесла повну відповідальність за ці злочини, — зазначила перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Більше двох місяців художники з усіх куточків України писали картини на подарунок і в підтримку нашим хлопцям, які зараз є військовополоненими у Росії. За приклад була взята картина Beata Kurkul «Маленький кораблик повертайся додому», намальована у перші дні полону. Художники відтворили «копію», але у своєму стилі і зі своїми емоціями. Картини будуть подаровані самим хлопцям, після їх звільнення.

— Від імені керівництва Збройних Сил України хочу висловити подяку художникам, які більше двох місяців писали ці картини на підтримку наших бійців. Хочу запевнити, що керівництво на всіх рівнях вживає всі можливі заходи і покладає всі можливі зусилля щодо звільнення наших мужніх моряків та повернення їх на Батьківщину, — додав начальник Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України полковник Олексій Ноздрачов.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling