Криминал

В Житомире на 6 лет посадили офицера воздушных сил

1 марта 2019 07:22

Об этом говорится в сообщении военной прокуратуры Центрального региона Украины:

28.02.2019 Житомирським районним судом Житомирської області за обгрунтованої позиції публічного обвинувача - прокурора військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України засуджено колишнього офіцера однієї з військових частин Повітряних Сил Збройних Сил України за вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України.

Установлено, що у період з 30.12.2015 по 01.02.2016 вказаний капітан ЗСУ, будучи військовою службовою особою, зловживав службовим становищем в умовах особливого періоду. За цей час він незаконно заволодів спеціальною технікою для обробки польотної інформації. Такі злочинні дії спричинили унеможливлення використання вказаної техніки в подальшому та заподіяли державі матеріальних збитків на суму 201 100 гривень. Частину з цієї суми офіцер відшкодував. Проте, з метою уникнення кримінальної відповідальності, обвинувачений під час судового засідання не визнав своєї вини.

Однак зловмиснику в погонах не вдалось уникнути кари за скоєний злочин. Житомирський районний суд Житомирської області погодився з ретельно зібраними доказами військової прокуратури. Вироком суду обвинуваченого офіцера засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі на строк 6 років. Також суд постановив стягнути з засудженого заподіяну ним матеріальну шкоду.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling