Новости

Порошенко сделал Куяльник курортом государственного значения

2 марта 2019 19:47

Об этом говорится в сообщении пресс-службы администрации президента Украины:

Під час робочої поїздки до Одеської області та участі в роботі Ради регіонального розвитку Президент Петро Порошенко підписав закон «Про оголошення природних територій Куяльницького лиману Одеської області курортом державного значення».

«Ми запускаємо закон України про оголошення природних територій Куяльницького лиману Одеської області курортом державного значення», - підкреслив Глава держави, підписуючи документ.

Законом оголошено природні території Куяльницького лиману Одеської області курортом державного значення та визначено конкретні межі округу і зон санітарної (гірничо-санітарної) охорони курорту Куяльник. Реалізація закону вирішує питання створення курорту державного значення в Одеській області, що стимулюватиме збереження та розбудову курортних територій. Втілення цих законодавчих змін допоможе збереженню та раціональному використанню природних лікувальних ресурсів та зростанню туристичного потоку до Одещини.

«Дуже дякую, пане Президенте. Будемо залучати інвесторів і показувати перспективу. Куяльник може стати, і я впевнений, стане курортом міжнародного рівня. Але для цього нам варто зосередитися на розвитку усього регіону», - підкреслив Глава Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов. При цьому він зазначив, що вже сьогодні Одещина приймає 6 млн туристів на рік.

Надання статусу курорту державного значення забезпечить особливу охорону унікальних природних лікувальних ресурсів та природних територій родовища пелоїдів Куяльницького лиману та Куяльницького родовища мінеральних вод, їх раціональне використання.

Надання Куяльницькому лиману статусу курорту державного значення стимулюватиме збереження та розбудову курортних територій; збереження та раціональне використання природних лікувальних ресурсів; зростання туристичного потоку до Одеського регіону.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling