Харьков

Харьковские гвардейцы рассказали о тех, кем гордятся и любят (фото)

7 марта 2019 10:53

Каждый десятый военнослужащий в районе проведения операции объединенных сил - женщина. Их целеустремленность и преданность делу впечатляет.

Пресс-офицеры НГУ узнали, в чем секрет успеха харьковских девушек - гвардейцев:

Аліна Мартиненко – наймолодша серед жінок Слов’янського полку, які мають офіцерське звання. Вона – заступник командира роти по роботі з особовим складом. Відразу після школи вступила до Національної академії НГУ.

«Я народилася на Луганщині. З дитинства мріяла бути військовою. Постійно дивилася фільми про армійців та поліцейських, – розповідає лейтенант Аліна Мартиненко. – Мої улюблені види спорту – футбол та бокс. Чому? Люблю перемагати. Відчуття тріумфу – воно дорого коштує. До цього важко і вперто йдеш, але те, що отримуєш, не можна порівняти ні з чим. Ще мені подобається бути черговим військових нарядів, адже ти дбаєш про мир та спокій мирних громадян».

Не бракує жінок і серед спецпризначенців. Наприклад, діловод групи обліку та роботи з особовим складом БСП «Донбас» військової частини 3035 Анастасія Христофорова – уродженка Донеччини. Для неї її батальйон, ніби, велика родина, вже, навіть, не уявляє поза ним життя. Мала стати програмістом, натомість отримала нове хобі – стрільбу.

«Я з Великої Новосілки. Після школи вступила до Донецького національного університету на матфак. Мала стати програмістом. Відучилася перший курс, аж раптом почалася війна. Повернулася додому і там познайомилась зі своїм чоловіком. Він – гвардієць. Ми разом з 2015 року. 14 квітня 2017-го року я підписала контракт на три роки. Але, думаю, що й далі служитиму. Я себе не уявляю без свого батальйону, як я без нього, а він без мене», – розповіла старший солдат Анастасія Христофорова.

Яна Засульська дбає, щоб бійці мали все, що їм потрібно для служби. Вона комірник господарчого відділення взводу матеріального забезпечення БСП. Серед уподобань – фітнес.

«Народилася в Торезі. Він тимчасово окупований. Війну зустріла у Маріуполі. Тоді я працювала офіціантом. До нас часто приїздили поїсти бійці «Донбасу». Там я зустріла свого чоловіка. Прийняла рішення служити у Національній гвардії України. Фактично, мене привело до армії кохання. На контракті я з березня 2017-го року. Служба мені подобається, в гвардії – добре. Всі скаржаться на важкий курс для молодого поповнення. Але я його пройшла спокійно і впевнено, бо зарані налаштувалася. Це було круто. Великі фізичні навантаження – це нормальна річ для військового», – поділилася старший солдат Яна Засульська

Діловоди та водії, стрільці та санінструктори, службовці та військові. Сьогодні в Національній гвардії України жінка має право служити на будь-якій посаді, яку дозволяє її кваліфікація, та отримувати будь-яке звання.

.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling