Общество

В зоне ООС для бойцов Нацгвардиии постоянно работает скорая психологическая помощь (фото)

10 марта 2019 13:00

Об этом рассказывает пресс-служба НГУ:

В районі проведення операції Об’єднаних сил працює мобільна група психологічної підтримки. За потреби її фахівці можуть прибути, навіть, в зону активних бойових дій.

Вищезгадана група працює на постійній ротаційній основі. Мета її членів –зміцнювати психологічну стійкість наших бійців в польових умовах. У цьому їм допомагає спеціально обладнаний автобус – мобільний центр психологічної підтримки. Психологи проводять не лише діагностику, а й допомагають військовим ставати більш витривалими до стресових факторів.

«Військовослужбовці потребують особливої психологічної підтримки в зимовий період, коли уповільнюються біологічні ритми, коли людина потроху вичерпує ті запаси енергії, які накопичила влітку. Надаємо психологічну підтримку, проводимо психологічне розвантаження, індивідуальні та групові бесіди. Особливо це актуально для тих взводних опорних пунктів та блокпостів, на яких наші хлопці служать тривалий період», – розповів офіцер-психолог угрупування НГУ в ОТУ «Північ» лейтенант Андрій Науменко.

Капелани працюють з військовими на рівних із психологами. Справа у тім, що священник використовуючи в своєму мовленні цитати з Біблії чи інших священних текстів, має доступ до глибинних шарів психіки людини, допомагає розкрити її потенціал.

«Загалом у дуже багатьох місцях, де стоять українські військові, є невеличкі молитовні куточки, або й каплички. Туди може прийти й помолитися людина будь-якого віросповідання, – пояснив військовий капелан угрупування НГУ в ОТУ «Північ» отець Тарас Побелко. – Проте бійці, очевидно, потребують й більш кваліфікованої духовної підтримки, до того ж негайної. Тому при собі маю все необхідне для звершення таїнств: хрещення, сповіді, причастя. Величезний ефект мають спільні молитви, після них військові стають більш спокійними, і, водночас, зосередженими, більше уваги приділяють безпеці своїй та побратимів. Врешті-решт, віра – надзвичайно сильний інструмент, який допомагає людині витримувати значні випробування!».

За потреби група психологічної підтримки може працювати не лише з військовими, а й з цивільним населенням району ООС, спільно з групами цивільно-військового співробітництва, особливо у випадку загострення ситуації у прифронтовій зоні.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling