Спорт

Гвардеец из Тернополя стал первым украинским биатлонистом-мужчиной, который выиграл чемпионат мира

11 марта 2019 16:50

Об этом рассказывает пресс-служба НГУ:

27-річний тернополянин Дмитро Підручний приніс Україні першу медаль на 53-му чемпіонаті світу з біатлон, який триває в шведському Естерсунді.

Дмитро за підсумками спринтерської гонки стартував четвертим з 17-секундним відставанням від чемпіона, норвежця Йоганнеса Бьо.

Після першої стрільби Підручний ускладнив собі життя двома промахами. На друге коло він вийшов сьомим з хвилиною і 14-ма секундами відставання від Бьо

А потім було поступове здіймання в гору. Після чисто проведеної лежки українець став сьомим і поступався лідерові хвилиною і трьома секундами.

Третя стрільба знову чиста. На передостаннє коло наш біатлоніст вирушив з 50-ма секундами відставання від Бьо-молодшого, але в компанії норвежця Тар'єя Бьо, французів Антонена Ґіґонни і Кентена Фійона-Майє, а також росіянина Євгенія Ґаранічева.

Заключна стрільба перевернула ситуацію з ніг на голову. Йоганнес Бьо допустив три промахи й поки бігав штрафні кола, Підручний відстрілявся чисто. Інші суперники теж мали промахи, а отже на фінальне коло Дмитро пішов з 15-ма секундами переваги над Бьо. І перевагу втримав!


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling