Политика

Морской буксир "Корец" совершил плановый выход в море

11 марта 2019 15:39

Об этом говорится в сообщении пресс-службы Минобороны Украины:

З метою виконання поставлених командуванням Об’єднаних сил завдань, а також відпрацювання заходів бойової підготовки, морський буксир «Корець» здійснив плановий вихід в море.

Під час виходу з пункту базування на дистанції близько 10 морських миль був виявлений надводний корабель, після візуального спостереження його ідентифікували як сторожовий корабель. Він зблизився із буксиром на півтори милі, ліг на паралельні курси і продовжив слідування курсом «Корця».

Непроханим гостем виявися сторожовий корабель ФСБ РФ «Краснодарець» (проект 10412, шифр «Світляк»). Наблизившись до нашого буксира по лівому борту на відстань близько трьох морських миль, російський корабель дав повний хід і швидко збільшив відстань, після чого взяв «Корець» на супровід. У той же час другий корабель йшов по правому борту, а третій тримався на великій відстані десь попереду.

— Це типова їхня поведінка, ще не було жодного виходу в море, щоб хтось з кораблів берегової охорони ФСБ РФ не супроводжував нас. Зазвичай, вони тримаються на відстані та просто йдуть десь неподалік, інколи можуть вийти на радіозв’язок та запитати у нас пункт слідування або мету перебування в цьому районі, — говорить офіцер тактичної групи капітан 2 рангу Максим Носенко.

У такій ситуації на кораблі завжди «грають» тривогу, екіпаж та група спеціального призначення займають свої бойові пости, в готовності у будь-яку мить зреагувати на небезпеку. Варто додати, що коли корабель увійшов до складу Об’єднаних сил, тут, так би мовити, дещо наростили м’язи. Більше того, військові моряки знають, що за ними уважно чатує з берега наша артилерія. Завжди в готовності піднятися в небо авіація, тому вони почуваються дуже впевнено.

Не дивлячись на «неприємне сусідство», на борту буксира «Корець» відпрацювали питання протидиверсійної оборони корабля, виконали вправи практичних стрільб із штатного корабельного озброєння та стрілецької зброї. Вихід у море та виконання заходів бойової підготовки буксиром «Корець» прикривалися дивізіоном артилерії, на бойовому чергуванні перебували вертольоти армійської авіації та літаки винищувальної та штурмової авіації.

За словами капітана 2 рангу Максима Носенко, головне завдання екіпажу під час виходу полягало у демонстрації прапора Військово-Морських Сил Збройних Сил України у північній частині Азовського моря. Не менш важливим було відпрацювання власних корабельних бойових навчань, ну й звичайно це висвітлення надводної обстановки. Важливо, що «Корець» ніколи не ходить наодинці, морський буксир працює в морі з МБАК «Гюрза» або із кораблями Маріупольського загону морської охорони Державної прикордонної служби України. Кораблі в морі, окрім планової роботи, виконали декілька вправ із спільного маневрування, провели тренування з радіообміну тощо. Тобто кожен вихід в море це не тільки напружена бойова робота, але й постійні тренування та заняття з екіпажами, які проводяться для підвищення рівня навченості.

Щодо проведеної роботи, то насамперед на борту відпрацювали питання протидиверсійної оборони корабля, виконали вправи практичних стрільб із штатного корабельного озброєння та стрілецької зброї.

— Сьогодні ми виконали практичні стрільби з турельно-баштових установок, відпрацювали навички екіпажу під час бою з одиночним надводним кораблем противника у день, а також провели стрільби зі стрілецької зброї силами екіпажу корабля та приданих підрозділів, — розповів старший помічник командира корабля капітан-лейтенант Олександр Самойлов.

Окрім цього військові моряки провели низку занять з боротьби за живучість корабля та відпрацювали питання передачі вантажу на ходу з кораблем загону морської охорони ДПСУ.

Всі завдання на вихід в море було відпрацьовано.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling