Общество

В Италии прошло очередное заседание суда по делу украинского армейца

16 марта 2019 18:32

Об этом на своей странице в соцсети сообщает Олесь Городецкий:

Віталій Марків 5 годин відповідав на запитання прокурора, адвокатів сторони цивільного позову та адвокатів захисту. Відповідав надзвичайно чітко, детально, впевнено. Відповідав, як невинна людина, яка не чує за собою жодної провини.
Не буду детально описувати всі питання та відповіді сьогоднішнього допиту. Скажу лише, що сторона обвинувачення практично повторювала вже підняті раніше питання, які не стосуються головного питання цього процесу: " Хто вбив Андрея Роккеллі і який стосунок до трагедії має Віталій Марків". Фото з полоненим, фото з нацистським прапором, фото зі зброєю, подвійне громадянство Віталія, наклепи співкамерників про нібито пробу втечі з тюрми....Віталій чітко відповів на всі питання. Він детально пояснив відео з гори Карачун за червень 2014 року, наявність рації, пояснив, що не може назвати всіх імен співслужбовців, бо вони продовжують службу, пояснив свої обов'язки на горі Карачун і розповів про зброю, яку мали нацгвардійці.
Віталій розповів і про зміст розмови з журналістом Марчелло Фаучі, в якій намагався попередити свого друга про небезпеку і про те, що саме Фаучі повідомив йому про загибель журналістів і про те, як він подарував Фаучі бронежилет, переживаючи про його безпеку.
На запитання судді, чи не втомився він і чи готовий продовжувати відповідати на запитання, він відповів: "Готовий, я чекав цього моменту 2 роки".

В засіданні взяли участь представники Міністерства Юстиції України, голова УВКР Михайло Ратушний, консул Генерального консульства України Євген Шквира та представники української громади.

Сьогодні на засіданні було дуже багато людей. Три телекамери і багато журналістів з різних видань. Напевно в італійських новинах буде багато про сьогоднішнє засідання. Але, мабуть, їх тональність відрізнятиметься від цього посту. Пошук правди та справедливості продовжується.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling