Общество

Во Львове для участников боевых действий начали программу реабилитации с помощью иппотерапии

20 марта 2019 18:38

Об этом говорится в сообщении сайта Минобороны:

Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій за участю іпотерапевтів Василя Ірхи та Олександри Хандогіної запустив унікальний проект для учасників АТО/ООС під назвою «Верхи у майбутнє».

Перше заняття відбулось на території рекреаційної зони «Бухта вікінгів» поблизу Львова.

— Іпотерапія — лікувальний процес, де в якості основного терапевтичного засобу виступають одні з найдавніших супутників людини — коні. З 2018 року ми запрошуємо до участі в сеансах колишніх військовослужбовців-учасників АТО, — говорить Олександра Хандогіна.

Василь Ірха є також учасником бойових дій. Після демобілізації, в якості волонтера долучився до сеансів іпотерапії із дітьми. Згодом, відчув позитивну динаміку від спілкування із кіньми.

Зі слів Олександри Хандогіної, залучення учасників бойових дій до сеансів іпотерапії, а згодом і навчання їх, як інструкторів — ефективна форма не лише терапевтичного впливу, але й соціальної адаптації ветеранів до мирного життя.

Коні, які залучаються до проведення заняття спеціально навчені для комунікації з людиною.

Сам сеанс мало чим нагадує медичні маніпуляції. Учасники мають підготувати коней до їзди: вичистити їх, одягнути та підігнати сідла та збрую. Згодом, просто насолоджуватись хвилинами кінної прогулянки, сидячи на спині великої, розумної та доброї тварини. І дійсно, позитивний ефект не забарився: вже за годину учасників проекту було не впізнати. На обличчях — посмішки. Настрій — відмінний.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling