Политика

Курсанты института ВМС проходят стажировку на кораблях флотов стран НАТО

28 марта 2019 09:46

Об этом говорится в сообщении сайта Минобороны Украины:

В рамках програми НАТО з удосконалення системи військової освіти (DEEP), а також на основі відповідних планів двостороннього співробітництва, курсанти Інституту Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія» продовжують проходити стажування на кораблях флотів країн-членів та країн-партнерів Північноатлантичного Альянсу.

Зокрема, 26 березня, курсант українського вищого військово-морського навчального закладу Ілля Мовчан розпочав стажування за напрямком кораблеводіння на тральщику ВМС Французької Республіки «Капрікорн», який наразі перебуває в акваторії Чорного моря. Стажування розпочалось з двосторонніх навчань типу «PASSEX» між військовим кораблем Франції та ракетним катером ВМС ЗС України «Прилуки». Майбутній офіцер безпосередньо брав участь та отримав безцінний досвід у налагодженні взаємодії та відпрацюванні спільних маневрів між кораблями українських ВМС та країн-учасників Альянсу.

Також в перший день стажування курсант ознайомився з спеціальним обладнанням військового корабля та загальною організацією роботи екіпажу як у штатному режимі, так і в бойовому під час пошуку мінного загородження, а також під час відпрацювання рятувальних заходів за сигналом «людина за бортом». Стажування триватиме до прибуття французького корабля до м. Тулон (Французька Республіка).


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling