Харьков

Сержантская реформа: в Харькове отобрали кандидатов в Учебный центр НГУ

1 апреля 2019 15:09

Об этом сообщает пресс-служба 5 Слобожанской бригады Национальной гвардии Украины:

У 5 Слобожанській бригаді проходить конкурсний відбір на навчання у Навчальному центрі НГУ за напрямком головного сержанта взводу. Ми розібралися з умовами відбору та поговорили з «фаворитами» конкурсу.

Головний сержант взводу – це гвардієць, що вже закінчив базовий освітній та лідерський курс підготовки сержантського складу у Навчальному центрі. Окрім цього сержант має повагу у військовому колективі, обіймає посаду командира відділення не менше 2 років та, звичайно, успішно склав заліки.

Серед залікових дисциплін – стройова, вогнева, фізична підготовка, знання топографії та Статутів Збройних Сил України.

«Ми маємо певні критерії відбору серед яких – високі професійні показники, досвід виконання службових обов’язків та індивідуальні психологічні якості. Я особисто проводжу з кожним кандидатом співбесіди, аби визначити рівень мотивації», – розповідає головний старшина бригади Роман Самолюк.

Сержанту Володимиру Корнієнко 30 років, 3 роки він працює у 5 Слобожанській бригаді. Його хобі – це футбол, волейбол та легка атлетика. За результатами заліків має кращі оцінки та рекомендований до навчання у Навчальному центрі НГУ.

«Я розумію відповідальність посади, у обов’язки якої входить керування не тільки особовим складом, а й командирами відділень. Для чоловіка важливо розвиватися у кар’єрі, у цьому я відчуваю велике розуміння та підтримку з боку дружини», – ділиться сержант Володимир Корнієнко.

Про те, що сержантська реформа працює свідчить зміна категорії військовослужбовців сержантського та старшинського складу, що прагнуть до кар’єрного зросту. На початку реформи до нових посад та навчання прагнули лише молоді та амбітні солдати контрактної служби. Зараз тенденція змінюється. На конкурсних відборах з’являються досвідченні старшини і прапорщики, які хочуть змінити посади, на яких працювали десяток років, адже це – перспективно.

«Скептичне ставлення замінилося дією, і старшини з досвідом тепер також у строю конкурсного відбору. Вони бачать, що сержантська реформа працює. І нові сержанти мають вищий статус, рівень підготовки та грошове забезпечення», – зазначає Роман Самолюк.

Нагадаємо, що Національна гвардія продовжує розвивати сержантський та старшинський склад. Попереду гвардію чекає реформування штатної структури штабів НГУ відповідно до стандартів НАТО за рекомендаціями представників Національної гвардії Каліфорнії.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling