Харьков

В Харькове будущих офицеров Нацгвардии учили искать и обезвреживать диверсионные группы

3 апреля 2019 07:40

Об этом сообщает пресс-служба Национальной академии Национальной гвардии Украины:

В Національній академії Національної гвардії України пройшов науково-практичний семінар. Його метою було підведення підсумків виконання спеціального завдання «Пошук диверсійно-розвідувальної групи». Участь у заході взяли курсанти Академії та офіцери окремого загону спеціального призначення діючої військової частини Східного оперативно-територіального управління НГУ.

Гвардійці командно-штабного факультету під керівництвом досвідчених офіцерів-експертів були задіяні у контрольному польовому експерименті, який проводився на смузі довжиною 12 км на території пункту постійної дислокації військової частини. Протягом заходу, курсанти-учасники отримали тактичне завдання на організацію та ведення пошуку за напрямом. Кожен курсант індивідуально відпрацював свій варіант замислу на пошук. Офіцери-експерти оцінили дії курсантів у складі естафетних команд, а саме режим пошуку, бойові порядки, їх перебудову та порядок управління особовим складом. Подолавши умовну лінію зіткнення з противником, курсанти здійснили пересування по місцевості, наблизились до особливо важливого об’єкту, провели дорозвідку та блокували противника. Усі дії, а також питання взаємодії оцінювалися офіцерами, які були у складі другої естафетної команди та передавали бойовий досвід гвардійцям Академії.

«Проведення навчань у подібному форматі дозволило курсантам набути нової форми та досвіду ведення пошуку. Водночас офіцери-спецпризначенці навчили курсантів діям та уяснили, що потрібно для вдосконалення навчального процесу, для практичної діяльності вже майбутніх офіцерів на командирських посадах в підрозділах спеціального призначення», - відкрив семінар начальник науково-дослідного центру Академії полковник Ігор Приходько.

Під час семінару було визначено, що завдяки проведенню цього експерименту вдалося досягти значно більшої напруженості загальної ситуації, надати час на практичне відпрацювання навчальних питань.

Також курсанти отримали практичні навички використання приладів нічного бачення, засобів підсвітлення, навчилися працювати з засобами навігації.

«Такий захід надав мені великий досвід і це справді пізнавальний експеримент. Моєю головною метою було взяти у особового складу цитологічні проби для визначення ступеню втомленості та тестування на здатність прийняття рішень. Тобто ми дізналися допустимі норми навантаження на курсанта», - ділиться враженнями курсант командно-штабного факультету Оксана Фролова.

За результатами заходу, курсанти готуватимуть наукову роботу на Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт. Отримані практичні навички будуть використовувати в навчальному процесі Академії та майбутньої професійної діяльності.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling