Харьков

В Харькове офицеры-магистры Нацгвардии учились управлять силами оперативно-территориального объединения (видео)

7 апреля 2019 19:36

Об этом рассказывает пресс-служба Национальной академии Национальной гвардии Украины:

У Національній академії Національної гвардії України завершилися триденні командно-штабні навчання, які проводились зі слухачами другого року оперативно-тактичного факультету. Навчання пройшло в 3 три етапи та стосувалися вирішення питань оперативно-тактичного рівня.

Під час навчань офіцери ознайомилися зі змістом та обсягом роботи основних посадових осіб територіального управління Національної гвардії під час підготовки та виконання службово-бойових завдань у кризових ситуаціях, що загрожують національній безпеці. Офіцери-магістри вдосконалили знання і вміння щодо збирання, аналізування даних обстановки і надання пропозицій для прийняття рішення начальником територіального управління.

«Під час командно-штабних навчань слухачі виконали весь комплекс функціональних обов'язків щодо управління підрозділами в умовах конкретного безперервного розвитку обстановки, характерної для дій у надзвичайних ситуаціях та в умовах надзвичайного стану. Офіцерам важливо оволодіти теоретичним знаннями та опанувати практичні навички для виконання складних завдань захисту та охорони життя, прав, свобод громадян України. Всі поставлені завдання під час навчань офіцери-магістри виконали та здобули стійкі навички, які допоможуть їм під час державної атестації та служби у підрозділах НГУ», - зазначив завідувач кафедри оперативного мистецтва доцент Олександр Лавніченко.

Учасники командно-штабних навчань розробляли оперативні документи, управляли частинами та з’єднаннями в ході підготовки та проведення спеціальних дій, також практикувались у формулюванні обґрунтованих висновків з оцінки обстановки та приймали рішення щодо застосування підпорядкованих частин і з’єднань.

«Ці навчання надали нам практичний досвід у веденні бойових документів, їх відпрацюванні, прийнятті рішень та роботі з підлеглими. Я вважаю, що кожен офіцер потребує такого досвіду, тому що лише завдяки практиці можна досягти успіху в управлінні підлеглим особовим складом», - зазначив офіцер-магістр капітан Андрій Лукашанець.

Наступного тижня керівники командно-штабних навчань проаналізують роботу учасників, підведуть підсумки та оцінять кожного слухача оперативно-тактичного факультету.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling