Лонгриды

Андрусив: не Порошенко остановил Путина, не Порошенко проводил все реформы

9 апреля 2019 09:49

Об этом на своей странице в соцсети написал исполнительный директор Украинского института будущего (UIF), общественный деятель, кандидат политических наук, аналитик и публицист Виктор Андрусив.

Чи розуміє більшість з вас, хто впадає в істерику з приводу наступного президента, що ви звичайні латентні патерналісти?

Такі ж, як і бабусі чи совки, які очікують, що держава їм все повинна. Оці всі сльози і соплі, про те, що хтось здасть нас Путіну, що буде реванш, що це кінець - чи розумієте ви, що кожним таким постом чи фразою, ви множите себе і активні частини суспільства на ноль?

Не Порошенко зупиняв Путіна в 2014 році. Так, його заслуги великі, і я з повагою ставлюся до всього, що він зробив і досягнув. Але це були волонтери і добровольці.

Не Порошенко проводив всі реформи. Так, без нього можливо б їх не було. Але за ними теж стояли сотні реформаторів, які кинули комфортні бізнес умови і пішли щось міняти.

Не наступний Президент здасть Україну Путіну. Якщо це станеться - це буде наша з вами вина.

Ми маємо навчитись брати відповідальність на себе, а не вішати її на конкретне прізвище. Патерналізм - це єдине, що залишилось декомунізувати в наших мізках.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling