Политика

На Львовщине американские военнослужащие провели соревнования SPUR RIDE

11 апреля 2019 08:50

Об этом сообщает сайт Минобороны Украины:

На Львівщині продовжуються багатонаціональні тренування, в рамках яких, військовослужбовці 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців переймають бойовий досвід в інструкторів з Канади, США, Польщі та Литви. Одночасно, відбувається і культурний обмін – іноземні колеги пізнають українську культуру, а українські військові – закордонні традиції. Одним із таких заходів стало змагання, яке провели гості з штату Теннессі. Головний його трофей – право носити срібні кавалерійські шпори.

Продемонструвати знання історії своєї військової частини, готовність до тривалих фізичних навантажень, піднести вище планку власних бойових можливостей та відчути себе частиною братерства: саме таку мету переслідують наші колеги та партнери з 278-го бронекавалерійського полку Національної гвардії США, виборюючи першість в щорічних чотириденних змаганнях під назвою «SPUR RIDE». Дослівно — змагання на здобуття привілею носити шпори.

Цього року змагання відбулись на Львівщині, в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де військові США беруть участь у військово-тренувальній місії JMTG-U та проводять вишкіл українських військових зі складу 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

— Не важливо де відбувається «SPUR RIDE». Є відмінності лише у відзнаках, що отримують бійці, які доходять до фіналу випробування. Змагання за шпори може бути організовано навіть в районі бойових дій. Однак тоді, фіналісти отримують право на носіння золотих шпор разом із парадним мундиром. Оскільки їх зусилля набагато більше пов’язані із ризиком. В закордонному відрядженні, для прикладу в Україні, учасники змагань нагороджуються срібними шпорами, — розповіла прес-офіцер американського контингенту перший лейтенант армії США Кейлі Моріарті.

І дійсно, виготовлений із блискучого мельхіорового сплаву комплект кавалерійських шпор є аксесуаром для парадного однострою сучасних солдат-американців цього з’єднання. Разом із широкополим капелюхом-«стетсоном» відомим за фільмами-вестернами. Попри те, що тактика кінноти та використання холодної зброї в далекому минулому, наші колеги залишили певні архаїчні елементи зовнішнього вигляду для підкреслення понад столітньої історії та бойових традицій свого полку.

Традиційно, змагання тривають чотири дні. За цей час учасники мають пройти цілу низку випробувань, щоб підкреслити свою обізнаність в теорії та продемонструвати високий клас у практичних вправах. Зокрема, це орієнтування на місцевості, марш-кидок на 8 кілометрів та крос на 6 кілометрів. У класі проходить лише перевірка знань з історії американської кавалерії та їх полку, який виводить родовід з формування тенессійських добровольців середини 19 сторіччя. Медичні знання та стрілецькі навички перевіряють вже на полігоні.

Вручення шпор — церемонія позбавлена помпезностей. Суддівська колегія, що оцінює результати, це військовослужбовці, які вже мають аналогічну відзнаку і брали участь в декількох подібних змаганнях. Саме вони обирають тих, хто показав найкращі результати і здобув найвищий бал. А потім — пара шпор дається бійцю в користування, як атрибут історичної гордості його підрозділу та демонстрації власних бойових спроможностей.

Після 4-х напружених днів судді зрештою, визначились із кандидатами, які вибороли право носити шпори. 17 комплектів цієї відзнаки отримали бійці-американці. Срібними шпорами відзначені два військовослужбовця ЗС Литви. Серед них — командир литовського підрозділу майор Шарунас Байоріс. Також в списку відзначених і троє перекладачів-українців: Лев Муринець, Богдан Яценко та Сергій Паславський.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling