Общество

В Минобороны обещают завершить переход частей на новую систему питания

12 апреля 2019 18:26

Об этом, как сообщает сайт Минобороны, рассказал заместитель директора Департамента финансов Министерства обороны Украины Сергей Винник:

- До кінця 2019 року планується завершити перехід усіх військових частин Збройних Сил України на систему продовольчого забезпечення із застосуванням каталогу продуктів харчування, — зазначив Сергій Винник.

Представник Департаменту фінансів Міноборони підкреслив, що впровадження такої системи в межах затвердженого фінансового ресурсу на 2019 рік, що становить 3,5 млрд. гривень, дозволить значно розширити асортимент продуктів, урізноманітнити меню харчування та його якість.

Під час брифінгу представник фінансового департаменту оборонного відомства України окремо зупинився також і на інших пріоритетних напрямках фінансування діяльності Міноборони, зокрема, щодо поліпшення побуту військовослужбовців. У цьому контексті Сергій Винник нагадав, що у 2018 — 2019 роках заплановано побудувати 184 казарми поліпшеного планування, де зможуть розміститися 23 тис. військовослужбовців служби за контрактом.

Говорячи про фінансування потреб тилу, посадовець, зокрема, поінформував, що на речове забезпечення у 2019 році виділено 4 млрд. гривень, що дозволить забезпечити особовий склад Збройних Сил України в повному обсязі.

Окрім того, Сергій Винник наголосив на перевагах контрактної служби у лавах Збройних Сил України. Так, за його словами, станом на 2019 рік військовослужбовці контрактної служби забезпечені цілим пакетом соціальних гарантій. Це, зокрема, одноразова винагорода при підписанні першого контракту, яка становить 14 тис. гривень, підйомна допомога військовослужбовцю та членам його сім’ї, щорічна допомога на оздоровлення, харчування в пункті постійної дислокації обідом або виплата компенсації, а також компенсація за піднайом житла тощо.

— В цілому фінансовий ресурс, виділений для Міністерства оборони, дозволяє Збройним Силам України виконувати завдання за призначенням, — підсумував заступник директора Департаменту фінансів Міністерства оборони України Сергій Винник.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling