Політика

Национальная гвардия Украины налаживает сотрудничество с Консультативной миссией ЕС в Украине

25 Квітня 2019 16:09

Об этом сообщает пресс-служба НГУ:

Консультативна місія Європейського Союзу (EUAM) в Україні офіційно розпочала роботу в Києві 1 грудня 2014 року після Революції Гідності та одержання відповідного запрошення від уряду України.

Мета місії - допомога державним органам України у послідовному реформуванні сектору цивільної безпеки шляхом надання стратегічних консультацій і практичної підтримки заходів з реформування згідно зі стандартами ЄС та міжнародними принципами належного врядування та дотримання прав людини.

Керівники Національної гвардії України зустрілися з Консультативною місією ЄС в Україні, аби обговорити новий мандат місії ЄС у співпраці з гвардією.

«У нас вже запроваджено багато інновацій, якими ми можемо пишатися. Але нам ще багато чого треба зробити для того щоб інтегруватися в сили безпеки Європи», - сказав командувач Національної гвардії України генерал-полковник Юрій Аллеров.

Консультативна місія ЄС прибула на чолі з Кястутісом Ланчінскасом, який на зустрічі сказав, що Національної гвардії України постійно розвивається и реформується і її розвиток помітний експертам. Також він сказав, що вони вражені діяльністю та нейтральною позицією Національної гвардії України під час проведення виборів, що є гарантією Конституції.

«З першого червня поточного року оновлюється мандат нашої місії в Україні і відповідного цього мандату Національна гвардія України вже є нашим партнером», - підкреслив Кястутіс Ланчінскас.

За його словами, Міністерство внутрішніх справ України вже затвердило нову концепцію охорони громадського порядку і в рамках цієї концепції Національна гвардія України відіграє дуже важливу роль.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling