Новини

В Харькове гвардейцы и кадеты провели увлекательные сборы для школьников (фото)

25 Квітня 2019 14:24

Как правило нудные и никому не интересные занятия в Харькове сделали захватывающими благодаря бойцам Нацгвардии Украины, преподавателям и учащимся Харьковского кадетского корпуса.

Об этом сообщают пресс-служба Нацгвардии Украины и Кадетский корпус.

У Харкові на базі Держаної гімназії-інтернату «Кадетський корпус» гвардійці 5 Слобожанської бригади та освітяни провели для школярів Харківщини масштабні польові заняття.

Майже 600 старшокласників з 23 населених пунктів Харківської області, 49 вчителів предмету «Захист Вітчизни» взяли участь у польових заняттях, де основними предметами були військові дисципліни.

На 5 навчальних точках офіцери Кадетського корпусу та гвардійські інструктори на практичних заняттях вчили юнаків та дівчат тактичній, вогневій та стройовій підготовці, тактичній медицині.

«Найбільше мені сподобалося заняття з тактики. Цікава була вправа тактичного пересування. Я до цього не мала справу зі зброєю», - розповідає школярка Анна Васильєва.

Школярі за допомогою кадетів спробували пройти полосу перешкод, збирати та розбирати зброю, а також приміряти на себе захисний костюм.

«Я сьогодні вперше замислився, що хочу обрати для себе військову спеціальність. Дізнався, що можна вступити до Академії НГУ та бути офіцером. Мене вразив сьогоднішній день», - ділиться 10-класник Сергій Зеленьков.

«Діти цікавляться військовою тематикою. Нажаль, у школах не має достатньої матеріальної бази аби якісно проводити уроки з «Захисту Вітчизни». Тому для вчителів і для дітей такі навчання корисні і важливі», - зазначає один з організаторів, методист центру громадянського виховання Харківської академії непереривної освіти Сергій Вербенко.

Військові зазначають, що участь у військово-патріотичному вихованні дітей та молоді є однією з їх соціально-відповідальних напрямків діяльності.

«5 Слобожанська бригада продовжує соціальний проект «100 добрих справ до 100 річчя бригади». Цього року ми провели семінар для вчителів «Захисту Вітчизни» та поділилися з ними новими підходами до навчання військовослужбовців сучасних військових формувань. Для дітей ми проводимо заняття у формі гри, тому що хочеться їх зацікавити. Армії не потрібно боятися -це перший урок, який хочеться щоб вони засвоїли», - зазначає інструктор з тактичної підготовки Олександр Патлатенко.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling