Общество

Полк Азов Нацгвардии Украины празднует 5-летие создания

5 мая 2019 17:30

Сьогодні свій ювілей святкує «Азов» ‒ окремий загін спеціального призначення 18-го полку оперативного призначення імені Дмитра Вишневецького Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

Саме 5 травня 2014 року на підставі рішення Міністерства внутрішніх справ було створено добровольчий батальйон «Азов», покликаний захищати територіальну цілісність України. 17 вересня того ж року підрозділ стає полком, а 11 листопада полк увійшов до складу Національної гвардії України як окремий загін спеціального призначення.

З перших днів російсько-української війни «Азов» виконує поставлені завдання із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях, в тому числі контроль територій, здійснення заходів протидесантної оборони, проведення розвідувальних, контрдиверсійних заходів, контрснайперської боротьби, розмінування, рейдових та штурмових дій у складі штурмових груп, повітряної розвідки тощо.

За час свого існування підрозділ пройшов нелегкий бойовий шлях. За плечима азовців – звільнення Маріуполя, бої за Мар’їнку й Іловайськ, оборона Маріуполя, Широкинська наступальна операція, бойові чергування у населених пунктах Мар’їнка і Красногорівка.

І нині бійці спецпідрозділу гідно несуть службу на найскладніших напрямках передової, діючи у складі Об’єднаних сил.

Зі святом, Азовці!


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling