Харьков

Без принуждения: как харьковские гвардейцы готовят себе достойную смену (видео)

10 мая 2019 12:32

День відкритих дверей в одній із частин національної гвардії у Харкові. Школярі мали можливість посидіти за кермом броньованих машин, потримати в руках стрілецьку зброю. Поряд були досвідчені військові інструктори.

У військовій частині Нацгвардії школярів вітає духовий оркестр. Учням демонструють ази домедичної допомоги. Зокрема, як зупинити велику кровотечу.

"Мене здивував той момент, коли пульсу не було. Ось це ось мене не знаю, прямо розбурхало якось, це було цікаво", – ділиться враженнями школярка Поліна Рось.

Броньована техніка та зенітна установка викликають неабияке захоплення у школярів.

10-тикласник Руслан Коваленко мріє стати економістом. Хлопець переконаний, що опанувати стрілецьку зброю має кожен чоловік. Навчальний автомат легко збирає і розбирає.

"Автомат пристосований для того, щоб його тільки розбирати і вже все зроблено. А це якоюсь мірою більш показова зброя, яка деінде пружина тугіша", – каже десятикласник Руслан Коваленко.

Більшість школярів – учасники міжнародної миротворчої програми. На базі військової частини Нацгвардії для них проводять так званий "Гвардійський вишкіл".

"Займаються азами військової підготовки, тактичної медицини, основам миротворчої діяльності, це через нашу організацію", – розповідає координатор програм "Школа миру" та "Юний миротворець".

День відкритих дверей у військовій частині проводять щорічно. Зазвичай наприкінці навчального року.

"Щоб діти побачили наше сучасне екіпірування, військову техніку, озброєння, з яким військовослужбовці виходять у зону ООС і захищають нашу Україну та наш з вами суверенітет", – наголошує прес-офіцер військової частини 3017 НГУ Анастасія Павленко.

Загалом, цього разу підрозділ Нацгвардії відвідали сотня школярів.

Источник: 5 канал


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling