Общество

Глава МВД Арсен Аваков вручил государственные награды 24 гвардейцам (фото)

11 мая 2019 17:50

Об этом сообщает пресс-служба Национальной гвардии Украины:

Працівники системи МВС отримали державні нагороди, відомчі відзнаки, відзнаки Кабінету міністрів України та Верховної Ради.

«Шановні рядові та офіцери, нацгвардійці, поліцейські, прикордонники та рятувальники! Кожен із вас має чесноти, якими пишається українська держава. Слава вам і слава Україні», – дякуючи за службу сказав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Троє працівників системи МВС отримали орден «За мужність» ІІІ ступеня – рятувальник старший лейтенант Сергій Денисюк, гвардійці в/ч 3035, прапорщик Сергій Лиманець і старший сержант Олександр Пітюренко.

Прапорщик НГУ Сергій Лиманець взимку 2015 року під Дебальцевим вивів із ворожої засідки свій підрозділ. Надалі неодноразово залучався до розвідувальних операцій під час АТО та ООС. «Я вдячний за ці нагороди і за те, що український народ нас цінує», – сказав він.

Також однією з 24-ох нацгвардійців на врученні була начальниця відділення психологічного забезпечення військової частини 3017 лейтенант Валерія Ковінько, яка отримала грамоту від Верховної ради України. Вона часто буває на Сході країни. Уже 5 років супроводжує військовослужбовців на ротаціях, проводить відбір кандидатів та реабілітує бійців після повернення із ООС.

На її рахунку утілення проекту ГУ НГУ єдиного мобільного центру психологічної підтримки, аналогів якому немає в Україні Говорить: «Я віддаю всі свої сили для людей, я люблю свій особовий склад і роблю все можливе та не можливе для їх спокою, бо мені хочеться бути корисною для них. А ця нагорода – це підтвердження того, що я дію правильно для країни», – запевнила Валерія.

Свою роботу він називає не складною, а цікавою. Перший заступник командира навчально-спеціального батальйону «Почесна варта» військової частини 3027 майор Дмитро Баранов. Отримавши грамоту каже: «Уся моя служба почесна. А найголовніша моя грамота в житті – це довіра людей. Коли вони не бояться гвардії, коли громадяни України сплять спокійно, бо знають, що ми у них є!».

Виконуючий обов’язки командувача Національної гвардії генерал-лейтенант Микола Балан на заході запевнив, що кожна нагорода заслужена, адже ці люди щоденно захищають правопорядок, державу, рятують життя людей.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling