Криминал

Винницкие полицейские задержали убийцу семьи фермеров

16 мая 2019 16:20

15 мая винницкие оперативники управления уголовного розыска задержали подозреваемого в совершении расстрела супругов фермеров в с. Шипинки Барского района. Об этом сегодня сообщил и.о. начальника ГУНП в Винницкой области Александр Цымбалюк во время брифинга.

Злочин стався близько 5 години ранку 9 травня. Подружжя місцевих фермерів працівники місцевого сільгосппідприємства знайшли мертвими біля будинку з вогнепальними пораненнями в області голови.

За словами полковника поліції Олександра Цимбалюка, над розкриттям гучного злочину працювали фахівці слідчого управління, управління карного розшуку, поліцейські Барського відділення поліції та сусудніх Жмеринського та Шаргородського районів.

Камери нагляду на подвір’ї домогосподарства загиблих зафіксували чоловіка, який із двох рушниць розстріляв подружжя. Поліцейські працювали з місцевим населенням, збирали інформацію щодо осіб, схожих за одягом і прикметами, зображеними на відео. Була перевірена велика кількість людей, автомобілів, які того дня вранці перебували в районі вбивства. Відпрацювали коло спілкування потерпілих та усі можливі версії, зупинившись на ключовій – вбивство з корисливих мотивів, адже в полі, за два кілометри від будинку загиблих, поліцейські знайшли сейф зі слідами злому, в якому знаходились кілька сотень доларів.

На підставі зібраної інформації та оперативних заходів поліцейські встановили особу підозрюваного та затримали його на території однієї з областей. В подальшому, в лісопосадці, поліцейські вилучили дві мисливських рушниці – гладкоствольну та нарізну, з яких були здійснені смертельні постріли.

Крім того, в ході проведення обшуків за місцем проживання підозрюваного та його родичів вилучено речові докази, які свідчать про його причетність до вчинення подвійного вбивства. Також вилучено близько 300 тисяч гривень в національній та іноземній валюті. За попередньою інформацією, зловмисник привласнив більше мільйона гривень із будинку фермерів.

29-річний затриманий – мешканець м. Бар, працював охоронником ставка та підробляв вантажними перевезеннями. Зокрема, його наймали для транспортування яблук заготівельники сільгосппродукції. Через них він і дізнався про успішне фермерське господарство та вирішив вбити господарів і привласнити їхні кошти.

16 травня йому оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.187 КК України (розбій) та п.1,6 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство двох осіб з корисливих мотивів). Слідством скеровано до суду клопотання щодо обрання чоловіку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Затриманому загрожує довічне ув’язнення.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling