Харьков

Парней, которые согласились служить "срочку" в Нацгвардии, берут под опеку капелланы

17 мая 2019 15:53

Об этом рассказывает пресс-служба Национальной академии Национальной гвардии Украины:

Курсанти Академії із військовим капеланом отцем Григорієм зустрічаються регулярно, що ж стосується призовників, то для них така зустріч була проведена вперше.

Під час зустрічі отець Григорій розповів майбутнім солдатам про інститут капеланства, приділив увагу важливості душпастирської опіки для військовослужбовців, а також ознайомив із найголовнішими особливостями релігійного життя.

«Всі починання завжди є складними, тож важливо допомогти людині їх подолати, - наголошує отець Григорій.

- Хлопці, які призвалися до лав Національної гвардії України мають зрозуміти, що ми відкриті, а ті труднощі, які будуть виникати в процесі несення служби вони зможуть подолати, а також отримати корисні настанови, підтримку та просто добре слово, звернувшись до офіцерів та до мене особисто як капелана».

Отримав духовне піднесення під час зустрічі й майбутній солдат Микола Семенов. Як і більшість призовників він не має досвіду несення військової служби, а також турбується щодо проходження КМБ, але щира розмова з капеланом надала йому більше віри у власні сили.

«Це добре, що до нас завітав капелан. Для нас як для солдат строкової служби це важливо, тому що ми приходимо її вперше, багато в кого виникають переживання з цього приводу. Все пройшло позитивно та спокійно, тому й надалі хочу відвідувати подібні заходи», - зазначив Микола Семенов.

Наприкінці зустрічі отець Григорій благословив всіх призовників та побажав набиратися військового досвіду, життєвої мудрості, працювати на благо своєї держави та звісно ж залишатися людьми.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling