Харьков

В ООС открыли памятник отдавшему жизнь за Украину молодому лейтенанту Нацгвардии (видео)

24 мая 2019 14:43

Об этом сообщает пресс-служба Национальной гвардии Украины:

На День Героїв України в Донецькій області урочисто відкрили пам’ятний знак лейтенанту Володимиру Кравчуку – офіцеру Національної гвардії України, який загинув там у 2014 році під час бою за звільнення населених пунктів поблизу Лиману.

Меморіал Володимиру Кравчуку було відкрито на Ямпільському перехресті, саме в тому місті, де він загинув. Вшанувати пам’ять героя приїхали його родичі, друзі, товариші по навчанню та службі й активісти разом з місцевою громадою.

Підполковник Ігор Поцебін – офіцер з Національної академії НГУ згадує той час, як був командиром героя протягом всіх 4 років навчання у військовому виші: «Відповідальність за свої вчинки я буду нести сам», - повторював Вова мені постійно. Він здавався досить дорослим на його роки, і в той же час був постійно радісним життю, як дитина».

Слід зазначити, що лейтенант Володимир Кравчук напередодні фатального бою мав пройти ротацію та відправитись додому, проте відмовився залишати свій особовий склад взводу та залишився поряд із ними.

19 червня 2014 року, під час військової операції зі звільнення населених пунктів поблизу Лиману, спецпризначенці Нацгвардії провели «зачистку» від бойовиків населеного пункту Ямпіль, вийшли до мосту через Сіверський Донець і вступили у бій за пануючу висоту неподалік від мосту. Під час бою ворожий снайпер поцілив у командира взводу на броньовій бойовій машини.

Указом Президента України лейтенант Володимир Кравчук був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно), а також відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції» (посмертно).

Мати загиблого офіцера Вікторія Кравчук звернулась до присутніх зі словами вдячності за підтримку та за те, що пам’ятають про її сина: «Я знайшла в собі сили жити далі завдяки цілеспрямованості, яка була у Володі. Я повинна продовжувати його діло, він любив життя і хотів подарувати щастя українському народу на цих землях».

Присутні вшанували пам’ять про загиблих бійців під час бойових дій на Сході України хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку офіцеру Нацгвардії – лейтенанту Володимиру Кравчуку.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling