Політика

По фактам нарушений во время президентских выборов открыто 436 уголовных производств (инфографика)

24 Травня 2019 21:41

Об этом сообщает пресс-служба МВД Украины:

МВС забезпечило публічний порядок та безпеку під час проведення виборчої кампанії та двох турів виборів Президента України в 2019 році. Вибори пройшли без серйозних правопорушень.

«Я усвідомлюю, що підняв прапор чесних виборів і це сигнал для всіх інших учасників процесу: давайте це зробимо. Ні сама поліція, ні сам міністр цього не зробить, якщо суспільство не прийме разом з ним цієї філософії», - підкреслив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Для забезпечення публічної безпеки та законності під час обох турів голосування було залучено понад 133 тис. правоохоронців. В посиленому режимі працювали більше 72 тис. поліцейських, 38 тис. працівників ДСНС, 8 тис. прикордонників, 7 тис. нацгвардійців, 4 тис. курсантів та співробітників внз системи МВС та 1 тис. працівників ДМС.

З початку передвиборчої кампанії (з 31 грудня 2018 року по 1 травня 2019 року) зафіксовано повідомлень 11 тис. 226, складено 915 протоколів, розпочато 436 кримінальних провадження.

Для відображення публічної інформації про стан громадської безпеки під час виборів МВС запустило інформаційно-аналітичну систему «Вибори-2019» - в онлайн режимі на мапі відображені правопорушення пов’язані з виборчим процесом та стан розслідування кримінальних проваджень.

Роботу МВС із забезпечення публічного порядку та законності під час президентських виборів високо оцінили іноземні спостерігачі, дипломати, кандидати в президенти та громадські організації.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling