Политика

Прокуратура отстояла обвинительный приговор так называемой судьи "Верховного суда ДНР", которая выносила смертные приговоры

30 мая 2019 16:39

Об этом говорится в сообщении прокуратуры Донецкой области:

Луганський апеляційний суд, погодившись з обґрунтованою позицією публічного обвинувачення, яке підтримувала прокуратура Донецької області, залишив у силі обвинувальний вирок у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацію майна, винесений у порядку заочного судочинства Димитрівським міським судом Донецької області стосовно так званої «судді Верховного суду ДНР».

Нагадаємо, 55-річна Барсукова О.І з 2000 року працювала суддею Центрально-міського районного суду м. Макіївки, а у 2006 році безстроково призначена суддею Апеляційного суду Донецької області. Після проведення на території Донецької області незаконного референдуму та створення псевдореспубліки «ДНР», у січні 2015 року жінка погодилася співпрацювати з окупантами та була призначена на посаду так званої «судді Верховного суду ДНР».

Перебуваючи на вказаній посаді, діючи всупереч чинному законодавству України, спільниця терористів виносить незаконні постанови та вироки. Зокрема доведено участь судді у розгляді справи військового трибуналу терористичної організації «ДНР» при Верховному суді «ДНР», за результатом якого одного з громадян засуджено до смертної кари.

У вересні 2018 року на підставі досліджених доказів Димитрівський міський суд постановив визнати жінку винною у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) КК України, та з огляду на те, що обвинувачувана продовжувала перебувати на непідконтрольній українській владі території, призначив їй покарання у вигляді 10 років ув’язнення з конфіскацією майна заочно, проте сторона захисту подала на вказаний вирок апеляцію.

На даний час вирок набрав законної сили.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling