Общество

Для воспитанников киевского военного лицея имени Ивана Богуна прозвучал последний школьный звонок

31 мая 2019 17:26

Об этом сообщает пресс-служба Минобороны Украины:

Сьогодні, 31 травня, у вихованців Київського військового ліцею імені Івана Богуна свято останнього дзвоника.

297 юнаків отримали атестати про закінчення навчального закладу та довгоочікуваний нагрудний знак випускника КВЛ.

– Місія нашого ліцею не тільки в тому, щоб бути першою ланкою підготовки майбутніх українських офіцерів. Ми виховуємо у «богунівців» чітку громадянську позицію, мотивацію опанувати одну з військових професій та готовність взяти на себе відповідальність за долю держави, – наголосив начальник військового ліцею, Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук.

На свято до ліцеїстів завітали директор Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики МОУ генерал-майор Микола Садовський, випускник навчального закладу Герой України майор Олександр Порхун, представники духовенства, рідні та близькі випускників.

– Я не впізнаю свого сина. Сьогодні він мужній, вихований, розумний, талановитий і справжній майбутній захисник. За час навчання мій Сашко змінився тільки в кращий бік. Мій син свідомо вирішив стати офіцером і хоче навчатися у військовому виші. Я горда за нього, – розповіла пані Надія з Житомирщини, мати одного із випускників.

Вже скоро вихованці поповнять лави Збройних Сил України. Попереду вступна кампанія до вишів Міністерства оборони: у Києві, Львові, Одесі, Харкові та Житомирі.

На одностроях багатьох ліцеїстів прикріплені знаки парашутиста з кількістю здійснених стрибків. Це означає, що велика кількість «богунців» мріють стати десантниками та спецпризначенцями. До цього вони готувалися всі роки навчання у КВЛ.

Наприклад, один із цьогорічних випускників Сергій збирається стати розвідником.

– Свою майбутню професію я обрав під час навчання в ліцеї. Мене спонукали до цього високий бойовий дух нашого колективу та героїчні приклади випускників КВЛ попередніх років. Після випускного я їду до Одеси. Буду вступати в тамтешню військову академію на факультет військової розвідки, – розповів ліцеїст Сергій.

Під час урочистостей ліцеїсти вшанували пам’ять тих випускників минулих років, хто віддав своє життя за свободу України: Героя України Андрія Кизила, Ореста Квача, Олександра Шаповала, Юрія Білоброва, Андрія Безручака, Руслана Григора, Андрія Галущенка, Дмитра Арнаута, Олексія Ощепкова.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling