Общество

За счет Канады и UNIFIER будет существенно расширена психологическая реабилитация гвардейцев-участников АТО/ООС

5 июня 2019 07:34

Об этом сообщает пресс-служба Национальной гвардии Украины:

На офіційній зустрічі представники структур обговорили удосконалення психологічної реабілітації учасників бойових дій в Україні та можливі шляхи розв'язання проблемних питань, пов’язаних з реабілітацією бійців та їхніх родин, та декомпресією зокрема

Від Національної гвардії України участь взяли генерал-лейтенант Ярослав Сподар Ярослав – заступник командувача Національної гвардії України по роботі з особовим складом, полковник Сергій Мальцев – т. в. о. начальника управління міжнародного співробітництва Головного управління НГУ та полковник Сергій Чижевський – начальник відділу психологічного забезпечення.

Окрім НГУ, на зустрічі були присутні представники Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій, Міністерства внутрішніх справ України, Збройних сил України, Міністерства у справах ветеранів України, Міністерства соціальної політики, Військової прокуратури, Національної поліції України, Державної прикордонної служби, Державної служби у справах ветеранів та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Під час заходу, представники складових сектору безпеки та оборони подякували психологічній службі НГУ щодо відкритості до обміну досвідом та проведеної декомпресії на базі медичного центру "Нові Санжари" для військовослужбовців Збройних сил.

Нагадуємо, за результатами підписаного меморандуму реабілітацію за програмою «декомпресія» на сьогодні пройшло близько 400 гвардійців. Крім того, саме Національна гвардія стала ініціатором внесення змін до закону «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та їх членів їх сімей» щодо психологічної реабілітації. За словами полковника Чижевського серед військовослужбовців уже відчутно зменшення суїцидальних випадків, розлучень та правопорушень комбатантів у цивільному житті.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling