Общество

Авиация Нацгвардии эвакуировала в Киев девять раненых бойцов "Азова" (видео)

12 июня 2019 19:10

Об этом сообщает пресс-служба Национальной гвардии Украины:

Військовим літаком АН-72 Національної гвардії до Києва доставили дев’ятьох поранених бійців окремого загону спеціального призначення «Азов» маріупольського полку НГУ, які перебували на лікуванні у місті Дніпрі. До столиці військових евакуювали для подальшого відновлення та реабілітації.

Поранень «азовці» зазнали в ніч проти 7 червня внаслідок артилерійського обстрілу проросійських незаконних збройних формувань поблизу населеного пункту Новолуганське Донецької області. Тієї ночі обірвалося життя двох гвардійців, ще одинадцять зазнали поранень. З польового госпіталю бійців евакуювали до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова, де стан потерпілих стабілізували.

Евакуацією поранених з Дніпра до Києва керував полковник медичної служби Олег Михайлик, начальник військово-медичного управління Головного управління НГУ. За його словами, наразі стан бійців задовільний, подальше лікування та реабілітацію вони проходитимуть у Центральному госпіталі Міністерства внутрішніх справ України.

«Внаслідок обстрілу гвардійці отримали мінно-вибухові поранення різної тяжкості. Одному з бійців пошкодило нижню кінцівку, ще один отримав проникаюче поранення грудної клітки. У відомчому госпіталі вони знаходитимуться до повного одужання, а тоді повернуться до свого підрозділу», - пояснив офіцер.

Під час проведення евакуації на злітній смузі були присутній й представники Литовської Республіки, які най той час з робочим візитом перебували у місті Дніпрі. Іноземці виразили свою підтримку бійцям та побажали їм швидкого одужання.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling