Общество

Гвардейские психологи рассказали об особенностях работы в зоне ООС (видео)

20 июня 2019 07:46

Об этом сообщает пресс-служба Национальной гвардии Украины:

Адаптуватися до стресових умов, не допускати конфліктів із побратимами та спілкуватися з місцевими мешканцями, саме цього бійців, які служать в зоні ООС, навчають військові психологи. Щоб визначити емоційний стан армійця, фахівцям достатньо одного погляду на людину. Як їм це вдається, дізнавалася Олена Уланова.

За плечима Артема - 10-річний досвід роботи психологом. Два з них він працює із нацгвардійцями у зоні ООС. Розповідає: найскладніше в роботі психолога - допомогти людині зрозуміти, що їй потрібна допомога. "Більшість військовослужбовців, коли з ними працюєш, кажуть – у мене все гаразд. Вони відчувають себе такими кремезними чоловіками. Але так сталося, що наша кваліфікація дозволяє виявляти по руху очей, по міміці, тощо якісь приховані їх проблеми", - пояснює військовий психолог Артем Бархан.

Артем не лише стежить за психологічним станом бійців, а й вчить їх уникати конфліктів, тому що нацгвардійці несуть службу на блокпостах. У таких умовах виникає ризик суперечок із місцевим населенням.

"Перевірка документів та транспорту на блокпостах зумовлює інколи затримки дорожнього руху, які пов’язані з великою кількістю особистого та службового транспорту, який перетинає блокпост. Трапляються випадки, коли місцеве населення проявляє незадоволення даними затримками дорожнього руху, але хотілося б наголосити, що все це ми робимо задля безпеки громадян", - зазначає начальник групи морально-психологічного забезпечення ОТУ "Схід" НГУ Віталій Сиротенко.

Щоб підтримати бійців, які служать у зоні ООС, блокпости відвідує мобільна лабораторія психологічної підтримки. Армійців залучають до тренінгів, бесід, лекцій і навіть дитячих командних ігор. У такий спосіб військові психологи визначають проблеми у психологічному стані бійців.

"Спостерігаючи роботу команди, ми можемо діагностувати навіть якісь приховані проблеми, які військовослужбовець не хоче казати", - пояснює військовий психолог.

"В умовах безперервного несення служби іноді буває дуже складно зберігати спокій. Тож, отакі психологічні тренінги допомагають розвантажитись та забути про проблеми", - ділиться нацгвардієць Емануїл Писаренко.

Використовуючи ігрову форму, психологи виявляють і конфліктних людей, після цього визначають їх здатність працювати в команді. Щоб за відсутності психолога бійці самі могли впоратися з проблемою і допомогти товаришам по службі, їх знайомлять із навичками першої психологічної допомоги.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling