Харьков

В Харькове 259 мотивированных молодых офицеров пополнили ряды Национальной гвардии Украины (фото, видео)

21 июня 2019 18:51

Радість в очах, усмішки на вустах, парадні білі сорочки, відшліфовані кроки урочистого маршу, оркестрова музика та велика кількість привітань, надавали особливої атмосфери святковості цьогорічному випуску в Національній академії Національної гвардії України. Урочистості відбулися в меморіальному комплексі Слави.

Цього року з лав Академії випустилося 259 лейтенантів, 66 з них отримали диплом з відзнакою. Серед молодих офіцерів - 22 дівчини. Поряд з лейтенантами закінчили навчання 108 офіцерів-магістрів, що здобули оперативно-тактичний рівень підготовки.

Привітали новоспечених лейтенантів поважні гості, а саме командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан, Міністр оборони України Степан Полторак та перший заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев. Вперше на випуску були присутні 5 військовослужбовців від об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних Сил Канади в Україні (UNIFIER).

«У своїй подальшій службі ви повинні орієнтуватися не на начальника, а на підлеглого, який буде надавати вам оцінку за ваш професіоналізм та вміння, - наголосив командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан. - Впевнений, Україна буде жити в мирі, розвиватися та рухатися в обраному напрямку. Для того ми з вами навчаємося, проходимо службу та займаємо певні посади. Від щирого серця бажаю всім вам наснаги, професійних успіхів, міцного здоров’я, мирного неба над головою, впевненості в собі та в своїх силах».

«Щиро вітаю 259 випускників Національної академії Національної гвардії України! Ви визначилися з тим, що головним у вашому житті є захист країни, рідних і близьких, - зазначив Міністр оборони України Степан Полторак. - Перед кожним офіцером стоїть два основних завдання: виконати бойову задачу, але при цьому максимально зберегти життя підлеглих. Тільки розумні та мудрі рішення нададуть можливість виконати ці два основні завдання. В добру путь!»

Серед цьогорічних випускників 32 військовослужбовці - учасники Антитерористичної операції, більшість з яких отримали державні та відомчінагороди.Одиніз випускників - лейтенант Артем Четвьоркін. Військовослужбовець отримав нагороду від президента України за одну з бойових операцій в місті Слов’янськ. Саме тоді було розбито ворожі блок-пости та знищено танк противника.

«Побачивши та відчувши війну я ще раз переконався, що треба готувати кваліфікованих офіцерів. Якщо командир володіє високими якостями, то його особовий склад буде найкращим та успішно виконуватиме поставлені завдання, - вважає Артем Четвьоркін. - За розподілом потрапив до однієї з військових частин міста Запоріжжя, майбутнім місцем служби задоволений. Особовому складу за який відповідатиму, буду передавати ті знання та навички, яких навчився в Академії».

Вперше з Академії випускається дівчина зі взводу спеціального призначення, лейтенант Оксана Фролова.Вона – перша і єдинадівчина, яка 4 роки навчалася у взводі спеціального призначення і пройшла програмуспеціально їпідготовки на рівні з хлопцями. Військовий шлях Оксана обрала сама, зокрема, у 2014 роцівона проходила службу у добровольчому батальйоні Національної гвардії, який тоді виконував військові завдання поблизу гори Карачун.

«Душу наповнюють почуття тривоги, але радісної, адже змогла гідно завершити навчання в Академії. Службу буду проходити у Першій Президентській бригаді оперативного призначення. Розумію, що на мене чекають труднощі, але бойовий досвід та навчання у взводі спеціального призначення загартували мій характер та надали безцінний досвід, який використовуватиму по життю», - зізнається випускниця.

Представники науково-педагогічного складу Академії під час урочистостей були нагороджені відзнаками від командувача Національної гвардії України, Міністра оборони України та голови Харківської обласної державної адміністрації.

Святкового колориту під час заходу надав урочистий марш випускників під музичний супровід військового оркестру Академії, виступ Заслуженої артистки естрадного мистецтва України Ольги Полежаки, вокального гурту «П’ять стихій»та Великого академічного Слобожанського ансамблю пісні і танцю. Вперше під час випуску було розгорнуто жовто-блакитний стяг довжиною 25 м.

Завершилися урочистості традиційним обсипанням монетами та дружніми привітаннями.

На вдалу службу та щасливу долю захисникам України!


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling