Политика

В МО рассказали, как военных водолазов учили основам фридайвинга

26 июня 2019 08:10

Об этом рассказывает пресс-служба Минобороны:

Водолазні спеціалісти Центру пошуково-рятувальних робіт і курсанти Інституту Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія» завершили тренувальний курс в рамках проекту «Школа військових водолазів». Цей захід став можливим завдяки координаторам Костянтину Миргородському та Максиму Якимову за підтримки волонтерської організації «Народний проект».

Слід зазначити, що тренувальний курс був дуже насиченим і інноваційним. Зокрема, вперше у Військово-Морських Силах Збройних Сил України було проведено водолазні спуски на нових апаратах замкнутого циклу італійського виробництва «Сaimano», а також опановано програму антистресової підготовки (стресостійкості) на основі фридайвінгу.

Запропонована волонтерами Програма зі стресостійкості показала дуже чудові результати. Та, врешті-решт, вона може стати проривним ноу-хау у підготовці українських військових водолазів і бойових плавців підрозділів спеціального призначення.

— Серед багатьох настанов, у першу чергу ми звертаємо увагу слухачів на надання допомоги у подоланні бар’єрів під час роботи під водою у стресових умовах. Це абсолютно інноваційний напрямок роботи, що тренує стресостійкість під час затримки дихання, — розповів координатор проекту Максим Якимов.

Довідка. Фридайвінг − це підводне плавання із затримкою дихання. Він відноситься до екстремальних видів спорту і займатися ним можна тільки з напарником або досвідченим тренером. У спортивному фридайвінгу є статична затримка дихання, де результатом є безпосередньо час і динаміка, в якій неважливо скільки спортсмен перебував під водою, враховується відстань, яку він подолав. В глибинних дисциплінах час теж не враховується − має значення тільки глибина, на яку спортсмен зміг опуститися і піднятися на поверхню.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling