Политика

Военнослужащим Государственной службы транспорта Минобороны построили новую казарму

5 июля 2019 08:34

На території 195-ї центральної бази Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України урочисто здано в експлуатацію новобудову, в якій розмістилися адміністративні та житлові приміщення. Про це повідомляє прес-служба МО.

Казарма-штаб, як її охрестили господарі військового містечка, вражає не лише зручним плануванням службових приміщень та матеріалами, якими вони оздоблені, а й термінами будівництва. Шестиповерхова новобудова була споруджена власними силами військовослужбовців і працівників Державної спеціальної служби транспорту МО України всього за 14 місяців.

— Коли я приїхав служити в цю частину, тут був лише котлован майбутньої будови. Працюючи на будівництві, багато хто з нас не лише отримав навички будівельних спеціальностей, а й вирішив підписати контракт з частиною. Пов’язати своє майбутнє з армійською службою захотів і я, про що не жалкую, — поділився враженнями солдат Ігор Радомський.

В цокольному поверсі розмістився центр оперативного управління з автоматизованими робочими місцями та сучасною системою інформації. Поруч — вузол зв’язку з новітньою цифровою апаратурою. Не забули проектанти й про приміщення для музею залізничних військ та Держспецтрансслужби. На першому та другому поверхах — службові кабінети, наступні два відведено для спальних приміщень солдатів строкової служби, а на мансардному — можна відпочити, позайматись на спортивних тренажерах. Передбачено й кімнати для тих, хто прибуває з інших регіонів у відрядження.

Вітаючи військовослужбовців-новоселів, будівельників з приємною подією, Державний секретар Міністерства оборони України Олександр Дублян зазначив, що ця чергова нова будівля є продовженням системної забудови військових містечок, де дислокуються бригади та полки Держспецтрансслужби. Від імені Міністра оборони України Степана Полторака Олександр Дублян передав щирі слова вдячності всім, хто брав участь у будівництві та оздобленні штабу та казарми.

Варто зазначити, що проектна кошторисна вартість об’єкту складала 60,3 мільйонів гривень, а фактичні витрати будівництва та обладнання обмежились сумою в 31,6 мільйона.

— Така економія пояснюється тим, що левову частку робіт ми виконували власноруч. Це стосується навіть деяких меблів, які ми самі проектували та збирали тут на території бази, — зазначив в бесіді з кореспондентом АрміяInform Голова адміністрації Державної спеціальної служби транспорту МО України генерал-лейтенант Микола Мальков.

Низці військовослужбовців та працівників ЗС України, які брали участь в будівництві об’єкту Олександр Дублян вручив відомчі нагороди та цінні подарунки.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling