Харьков

Полиция Украины пополнилась новыми офицерами: в Харькове прошел выпуск лейтенантов (фото)

5 июля 2019 14:11

Сьогодні, 5 липня, ректор університету полковник поліції Дмитро Швець вручив курсантам-випускникам погони лейтенантів, а відмінникам навчання - старших лейтенантів поліції.

Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Звертаючись до молоді, Дмитро Володимирович наголосив: «Вручення погонів – особлива подія в житті. Саме з мріями про офіцерські зірки на погонах приходять до стін університету абітурієнти, і саме на лейтенантське звання так чекають курсанти напередодні випуску. Позаду залишилися курсантські будні. Попереду у вас нове життя з його радощами й труднощами. З першими зірками, які сьогодні лягли на ваші плечі, лягла й велика відповідальність – стояти на варті Закону, захищати права та свободи громадян, інтереси суспільства й держави від злочинних посягань, забезпечувати порядок і спокій в країні». Також він закликав молодь не зупинятися у навчанні, постійно самовдосконалюватися та набувати нових знань, берегти честь і завжди діяти по закону.

Після чого почалися урочистості з нагоди випуску донедавна курсантів, а відтепер офіцерів Національної поліції України. В урочистостях взяли участь представники керівного складу МВС України, Національної поліції України, Харківської обласної державної адміністрації, ГУНП в Харківській області, інших державних установ та організацій, особовий склад вишу на чолі з ректором полковником поліції Дмитром Швецем, ректор ХНУВС 2012-2015 рр. генерал-полковник міліції Сергій Гусаров, Голова КМЄС в Харковi Роберт Жулкiєвскi та інші працівники КМЄС – Туомо Коронен, Томаш Завада, Вишниця Тройчевскi, батьки та рідні випускників.

Випускників привітали: від імені голови Харківської обласної державної адміністрації – заступник голови Олександр Скакун, від імені Міністра внутрішніх справ України – директор Департаменту організаційно-апаратної роботи МВС України Ігор Парубочий, від імені Голови Національної поліції України – заступник Голови Національної поліції України генерал поліції третього рангу Олексій Руденко, донедавна ректор ХНУВС, а зараз начальник ГУНП в Харківській області генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, від імені Голови Наглядової ради університету Ірини Єфремової – Микола Пахнін.

Після вітань із закінченням університету та посвяченням в захисники правопорядку, присутні вшанували пам'ять усіх громадян, які своїм життям заплатили за право України бути державою – неподільною та незалежною, за її мир, спокій та щасливе майбутнє. За традицією від імені усіх присутніх було покладено квіти до пам’ятника загиблим правоохоронцям, які віддали своє життя, виконуючи службовий обов’язок, захищаючи закон і порядок.

Відбулася церемонія вручення дипломів, в якій взяли участь почесні гості університету. Дипломи з відзнакою та звання старший лейтенант поліції отримали 13 осіб, одинадцять з яких – дівчата.

Після вручення дипломів до молоді звернулися представники органів державної влади. У своїх виступах вони закликали випускників служити і захищати, бути чесними, сміливими й гуманними, вірними Присязі та Українському народу, берегти добре ім’я університету та бути гідними свого покликання – «Служити та захищати!».

Від імені всіх випускників за науку та слушні настанови подякувала колективу університету Вікторія Цебинога.

Під час урочистостей відомчими нагородами, грамотами та подяками Харківської обласної державної адміністрації, Харківської обласної ради та Харківського міського голови були відзначені представники університету.

Після поздоровлень відбулася церемонія посвячення випускників в захисники правопорядку. Під бій барабану вони вишикувалися на килимовій доріжці та, знявши головні убори, стали на коліно. Ректор університету з перначем підійшов до кожного та, поклавши пернач на плече, промовив: «Посвячую».

Після завершення церемоніалу Дмитро Швець зазначив: «Ви закінчили університет, отримали професію і за кілька днів роз’їдетеся по всіх областях нашої держави, будете нести службу в практичних підрозділах управлінь Національної поліції України. Упевнений, що високий рівень теоретичних знань та практичних навичок, які ви отримали під час навчання, допоможуть впевнено почуватися в обраній професії, підвищувати свій професіоналізм, набувати практичного досвіду. Завжди пам’ятайте, ми віримо у вас і пишаємося вами! Будьте гідними звання випускника Харківського національного університету внутрішніх справ!».

Від колективу Харківського національного університету внутрішніх справ Дмитро Володимирович подякував усім, хто, не дивлячись на складний для країни час, допомагає розбудовувати університет.

Відбулося прощання випускників з Прапором університету. На девіз Національної поліції України «Служити і захищати!» вони тричі відповіли: «Клянемось!».

Під час урочистостей гостям продемонстрували виступи підрозділів карабінерів, барабанщиць та художньої самодіяльності. Завершився захід лейтенантським вальсом у виконанні випускників.

Усі присутні також мали можливість оглянути розташовану на плацу бойову та спеціальну техніку, зразки зброї Національної поліції України, Національної Гвардії України, Державної прикордонної служби, а також спеціальне обладнання, надане Харківським науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling