Политика

В Славянске и на Говерле отметили 5-летие освобождения городов Донбасса от российских оккупантов

6 июля 2019 15:10

Слов’янськ разом з іншими містами північної частини Донецької області святкує п’яту річницю звільнення від російської окупації.

Святкові заходи розпочалися урочистим мітингом на центральній площі міста. А також вшанувати пам'ять воїнів АТО, які загинули, захищаючи Батьківщину. Біля меморіального комплексу на горі Карачун зібралися представники влади, місцеві мешканці, учасники бойових дій та силовики різних структур.

П’ять років тому – 5 липня о 13:00 бійці-розвідники 2-го батальйону Національної гвардії встановили український прапор над будівлею міської ради Слов’янська. Того ж дня передові сили Нацгвардії увійшли до Краматорська. Визволення міст, які майже три місяці перебували під окупацією, стало черговою перемогою українських військових над ворогом.

Разом із Слов’янськом та Краматорськом також було звільнено Артемівськ (Бахмут), Дружківку та Констянтинівку.

Встановленням пам’ятного знаку «Загиблим на сході України цивільним та військовим» на найвищій точці України – горі Говерлі, нацгвардійці завершили урочисті заходи з відзначення п’ятої річниці визволення Слов’янська та Краматорська (що були розпочаті 1 липня 2019 року на меморіальному комплексі на горі Карачун, що неподалік Слов’янська).

Саме в п’яту річницю звільнення цих міст від російських незаконних збройних формувань спільно зійшли на Говерлу представники Національної гвардії України та поліції особливого призначення міста Івано-Франківська, які брали участь у бойових діях на сході України.

Пам’ятний знак «Загиблим на сході України цивільним та військовим» доповнив встановлений побратимами в 2017 році на цьому місці дублікат «Звернення до прийдешніх поколінь», оригінал якого розташований у меморіальному комплексі на горі Карачун поблизу Слов’янська. Меморіальний комплекс створювався протягом 2014–2019 років силами волонтерів та представників силових структур України.

Подібні дублікати також встановлені на території лікувально-оздоровчого комплексу «Верховина» та молодіжного центру «Думка» з метою військово-патріотичного виховання. Протягом цілого року тут приймають групи військовослужбовців, учасників війни на сході України, та їх дітей – на оздоровлення.

Усі пам’ятні знаки виготовлено на благодійній основі родиною Рожик, заслуженим скульптором України Віталієм Миколайовичем та його дружиною Наталією Станіславівною.

Напередодні встановлення пам’ятний знак освячено отцем Іваном Рибаруком, настоятелем храму Різдва Пресвятої Богородиці Української Православної Церкви села Криворівня.

За матеріалами прес-служби НГУ


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling