Харьков

В Харькове начались съемки первого в Украине детского музыкального фильма

15 июля 2019 15:17

Знімальний процес розпочала на звичайному подвір’ї вулиці Любові Малої,34 харківська відео-артіль «Mediagroup8» на чолі з режисеркою Катериною Балабай.

«Дронині Мандрони» - повнометражна історія про хлопчика-програміста Дроню, який завзято мріє навчатися у великої ІТ-компанії. Та, потрапивши у дитячий табір, він відкриває для себе новий світ, де друзі – це не тільки цифра у соцмережах, а культура – не параграф у підручнику історії.

«В останні роки національна свідомість українців стрімко розвивається, тому усім нам дуже важливо зберегти наші культурні цінності. В Україні майже не знімають дитячого кіно – багато відомих дитячих фільмів знято за часів СРСР, а ми потребуємо нових, сучасних історій, які зацікавлять молодь. Ми розробили ідею сюжету, де дитячі пригоди переплітаються з пізнанням української культури, зокрема, Петриківського розпису. Кіно повинно ненав’язливо та розважливо прививати «вічні цінності» - єдність, повагу один до одного та власної спадщини.» - наголосила режисерка «Mediagroup8» Катерина Балабай.

Концепція фільму здобула великий відгук серед українців – участь у кастингу взяли більше 400 дітей та 100 дорослих. Головну роль Дроні здобув 12-річний харків’янин Степан Кравець. Його дебютом у кіно стала сцени від’їзду до дитячого табору.

«Про кастинг я дізнався від сестри, з якою займаюся у театральній студії. Мені сподобалася історія, я вирішив спробувати сили – і в мене вийшло! Бути на знімальному майданчику – це кайф, але після театру трохи незвично, що слід робити багато дублів.» - поділився враженнями Степан.

У зйомках перших сцен було задіяно більше 40 людей – професійна знімальна група з сучасною технікою, команда акторів, хореографічний та вокальний колективи.

«Я давно намагалася потрапити в кіно, і от я на майданчику «Дрониніх Мандронів»! Команда справляється дуже професійно. Я впевнена, що ми отримаємо якісний та цікавий дитячий фільм, який не поступиться рівнем зарубіжним аналогам.» - сподівається виконавиця ролі мами Дроні Маргарита Русіна.

Знімальний процес фільму «Дронині Мандрони» заплановало на липень-серпень у селі мала Петриківка Січеславської області та в Харкові.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling