Харьков

Будущие защитники рассказали, почему выбирают Академию Нацгвардии Украины (фото)

17 июля 2019 08:31

Для абітурієнтів Національної академії Національної гвардії України розпочався нелегкий і водночас відповідальний момент - вступна кампанія, адже щоб стати курсантом доведеться докласти максимум зусиль.

Щорічно до Академії Нацгвардії вступає 415 осіб із числа військовослужбовців Національної гвардії України та цивільної молоді. У відсотковому співвідношенні 60% і 40%. Середній вік абітурієнтів серед цивільної молоді становить 17-18 років, а серед військовослужбовців 20-27 років. Варто зазначити, що курсанти здобувають освіту виключно за кошти державного бюджету. Навчання триває протягом 4-х та 5-ти років, а після його завершення курсанти отримують звання лейтенанта та проходять службу у військових частинах Національної гвардії України.

«Національна академія Національної гвардії України – це заклад військового спрямування, який з кожним днем вдосконалює свою роботу відповідно до сучасних стандартів, - зазначив начальник відділення організації заочного та дистанційного навчання підполковник Євген Денисенко. – Ми цінуємо кожного абітурієнта, який обрав Академію задля побудови успішної військової кар`єри».

Для вступу в Академію кандидати з числа цивільної молоді повинні надати свідоцтво про середню освіту та сертифікат про проходження ЗНО, а військові абітурієнти складають вступні іспити в Академії. Для обох категорій вступників обов`язковим є іспит із фізичної підготовки, проходження медичної комісії та професійно-психологічного відбору.

«Після 9-го класу я вступив до Криворізького військового ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, який закінчив і мій брат. Вирішив й надалі піти по стопам брата, який був випускником командно-штабного факультету групи спецназу. Саме брат розповів мені про переваги військової служби, - розповів абітурієнт Костянтин Гавриленко. – Підвищені вимоги під час складання іспитів для майбутніх спецназівців мене не лякають, адже я тривалий час готувався до них, тож у своїх силах впевнений».

Стосовно іспиту з фізичної підготовки, то одними із основних завдань, які стоять перед кандидатами на навчання під час здачі іспиту є демонстрація сили, спритності та витривалості. Іспит включає в себе комплексно-силову вправу, забіг на 100 метрів і крос на один кілометр.

Для вступників іспит є надзвичайно важливим, адже може вплинути на підсумковий бал та загальний рейтинг кандидатів, тож майбутні курсанти викладаються на повну. Серед них і Діана Винник. Дівчина вже має досягнення в спорті, а саме у волейболі. Діана зізнається, що про вступ до Академії мріяла вже протягом двох років, адже ставши курсантом матиме можливість не тільки навчатися військовій професії, а й надалі займатися спортом.

«Іспити складати було нескладно, стали в нагоді щоденні тренування та заняття спортом протягом десяти років, тож відмінний результат був цілком очікуваним», - зазначила Діана Винник.

Важливим для майбутніх курсантів є обрання спеціалізації для навчання, яка буде становити основу військової професії. На сьогодні в Академії представлено чотири факультети для навчання: Командно-штабний, факультет логістики, гуманітарний та Київський факультет, який окремо дислокується у столиці України.

Для того, щоб підготувати кваліфікованого військовослужбовця в Академії створені всі умови, що передбачають якісне та цікаве навчання курсантів.

«За останні роки система навчання зазнала змін. Відтак, основний акцент під час підготовки – це практична складова, командно-штабні навчання, бойові стрільби у складі підрозділів, комплексні польові виходи, тренінги та заняття з інструкторами», - зазначив начальник відділення організації заочного та дистанційного навчання підполковник Євген Денисенко.

Зокрема, активно використовується сучасне обладнання: динамічні тренажери бронетранспортера БТР-4Е та його бойового модулю БМ-7 «ПАРУС», симулятори ПЗРК «Ігла», «Фагот» та «Стугна». Крім того, на базі навчально-тренувального комплексу з вогневої підготовки військовослужбовці тренують навики стрільби у мультимедійному, мультиекранному та бойовому тирі. Навики водіння тренують на спеціалізованому тренажері «КРАЗ».

«Крім того, за останні роки відбулися суттєві зміни в організації харчування курсантів. Готують як і раніше – тричі на день, але курсант може самостійно обирати страву, першу та другу, самостійно. Велика увага приділяється меню на святкові дні», - прокоментував доцент кафедри технічного та тилового забезпечення Академії підполковник Сергій Павленко.

Протягом тижня абітурієнти Академії продовжать здавати іспити, а результати про зарахування на навчання дізнаються 19 липня під час засідання приймальної комісії.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling