Політика

Нацгвардия Украины расширяет направления сотрудничества с британской тренировочной миссией ORBITAL

17 Липня 2019 11:25

У столиці відбулась робоча зустріч представників навчально-тренувальної операції Збройних сил Великої Британії «ORBITAL» із офіцерами Головного управління Національної гвардії України. Основними темами обговорення стали перспективні напрямки підготовки гвардійських підрозділів за участі британських військовослужбовців.

Іноземну делегацію очолив підполковник Монті Вуллі, заступник командира операції. Від Нацгвардії на зустрічі були присутні офіцери управління міжнародного співробітництва, управління бойової та спеціальної підготовки та управління спеціальних операцій Головного управління НГУ, повідомляє прес-служба відомства.

Важливість поглибленого обміну досвідом між британськими військовими та українськими гвардійцями підкреслив полковник Володимир Грабчак, начальник управління міжнародного співробітництва. Зокрема офіцер зазначив: «Ті знання та навички, які Збройні сили Великобританії здобули під час участі в збройних конфліктах на близькому сході, для НГУ будуть дуже потрібними. Водночас, сьогодні українські військові воюють з однією із найпотужніших армій світу, тож обмін досвідом буде корисним для обох сторін».

Своєю чергою підполковник Монті Вуллі зазначив, що керівництво тренувальної операції «ORBITAL» зацікавлене у співробітництві з Нацгвардією у сфері військової підготовки. У ході зустрічі сторони визначили, за якими напрямками проходитиме тренування нацгвардійців. Серед основних - підготовка інструкторів та медична підготовка особового складу.

Нагадаємо, що навчально-тренувальна операція «ORBITAL» триває з 2015 року в рамках співпраці між оборонними відомствами України та Великої Британії. Інструктори з британської армії, більшість з яких має значний досвід участі в бойових операціях в Іраку і Афганістані, уже навчають військовослужбовців Збройних Сил України оборонним діям відповідно до стандартів НАТО.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling