Новини

Командующий Нацгвардии вручил государственные награды срочникам из Одессы (фото)

17 Липня 2019 13:11

Командувач Національної гвардії України із робочою поїздкою відвідав Південне територіальне управління, дислоковане в місті Одесі. У ході візиту генерал-лейтенант Микола Балан вручив державні нагороди.

За сумлінне виконання службових обов’язків, відданість Військовій присязі та українському народові, особисту мужність і самовіддані дії, виявлені під час виконання службового обов'язку медаллю «За військову службу Україні» (посмертно) було нагороджено солдата Віталія Флорю. Відзнаку вручили батькам загиблого бійця Валентину Михайловичу та Василині Миколаївні. Також, медаллю «Захиснику Вітчизни» були нагороджені солдати Денис Балчугов та Данііл Руденко.

Можливість подякувати гвардійцям за їхню службу мали й представники Християнського товариства сприяння безпеці життєдіяльності «Українська Армія Спасіння». Родині загиблого гвардійця вручили орден «За вірність Присязі». Солдатів Балчугова та Руденка нагородили відзнаками «За службу державі».

Спілкуючись із родиною солдата Флорі, генерал-лейтенант Микола Балан виразив глибоке співчуття у зв’язку з трагедією та запевнив батьків, що Нацгвардія допомагатиме із їхніми потребами. Командувач НГУ зокрема зазначив: «Жодні слова зараз незможуть приглушити біль вашої втрати. Утім хочу вас запевнити, що діалог командування Нацгвардії із вами будетривати постійно і ми допомагатимемо у вирішенні ваших потреб. В Одесі сьогодні працюють досвідчені керівники, як Нацгвардії, так і Нацполіції. Запевняю вас, що у будь-який час вони вас вислухають і в межах компетенціїнададуть необхідну допомогу».

Протягом своєї служби гвардійці, які отримали державні нагороди, неодноразово проявляли пильність та рішучість при охороні правопорядку на вулицях Одеси. Так, у липні минулого року солдат Флоря у складі військового наряду по гарячим слідам наздогнав та передав до поліції злодія, який, погрожуючи ножем, викрав особисті речі в групи одеситів. У вересні ж солдат Балчугов разом зі своїми товаришами затримали громадянина, який напав на літню жінку та забрав у неї гаманець. А у жовтні солдат Руденко затримав особу, яка знаходилася в розшуку.

Утім, так трапилось, що 30 березня 2019 року солдати Руденко, Балчугов та Флоря в спільному наряді несли службу з охорони громадського порядку в Суворовському районі міста Одеси. Близько 17:20 хвилин на проспекті Добровольського, де проходив маршрут патрулювання строковиків, трапилась дорожньо-транспортна пригода автомобілів «Мерседес Віто» та «Опель Вектра». Внаслідок цього, одну з автівок відкинуло в бік військового наряду – солдат Флоря загинув на місці, солдати Балгучов та Руденко разом зі ще двома цивільними громадянами отримали травми різних ступенів тяжкості.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling