Новини

Прокуратура доказала вину командования части и солдата в гибели срочника ВСУ глубоко в тылу

17 Липня 2019 13:23

Через порушення правил водіння вантажівки з боєприпасами в її кузові отримав смертельні травми строковик. Солдата-водія засудили за публічного обвинувачення військової прокуратури Білоцерківського гарнізону до 2 років позбавлення волі.

Трагічна подія сталася 24 травня 2018 року на території однієї з військових частин Білоцерківського гарнізону. Солдат за кермом вантажного автомобіля з боєприпасами грубо порушив правила водіння транспортної машини та не переконався перед початком руху у створенні безпечних умов для перевезення пасажирів. Внаслідок цього військовослужбовець строкової служби, який перебував в кузові, був затиснутий між верхнім металевим перекриттям воріт сховища та елементами автомобіля. Він отримав тяжкі тілесні ушкодження, від яких того ж дня помер у лікувальному закладі.

Військовою прокуратурою Білоцерківського гарнізону забезпечено завершення судового розгляду у кримінальному провадженні за обвинуваченням військовослужбовця строкової служби у спричиненні смерті співслужбовцю через порушення правил водіння транспортної машини. Напередодні Кагарлицький районний суд Київської області підтримав позицію публічного обвинувача і призначив горе-водієві покарання - два роки за гратами.

Також військові прокурори не залишили поза увагою факти недбалого ставлення військових службових осіб військової частини, які створили можливість для подібного інциденту та не вжили заходів для його запобігання, повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Кримінальне провадження за цим фактом на даний час розслідується.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling