Политика

На Донбассе военкомат наградил сепаратистов за "укрепление обороноспособности Украины"

18 июля 2019 14:33

Міського голову Покровська Руслана Требушкіна та мера Селидового Віктора Ремізова нагородили відзнаками Донецького обласного військового комісаріату. Це викликало неабияке здивування та обурення жителів регіону, адже і Требушкін, і Ремізов — підозрювані громадськістю в сепаратизмі та корупції чиновники, повідомляє Вчасно.

У Покровську під час урочистого відкриття приміщення для майбутнього територіального центру укомплектування та соціальної підтримки пройшла церемонія нагородження представників органів місцевого самоврядування.

Декілька чиновників Донеччини були нагороджені відзнаками різних ступенів Донецького обласного військового комісаріату. Серед списку нагороджених виявилися і одіозні мер Покровська Руслан Требушкін та очільник Селидового Віктор Ремізов, повідомляє ІА «Вчасно».

Як повідомили журналістам у військкоматі, мери були нагороджені відзнаками «у вдячність за фінансову і організаційну допомогу в оснащенні військового комісаріату».

Так чи інакше, це викликало обурення та занепокоєння у жителів регіону.

«Я вважаю їх нагородження обурливим фактом. Якщо військкомат себе позиціонує як організація, яка захищає Україну, то ці люди — це уособлення корупції, сепаратизму і злодійства в місті. Погано, що вони „купують“ таких людей та структури, як військкомат», — вважає активістка, волонтерка з Покровська Олена Крамарчук.

«Будь-який державний службовець має виконувати покладені на нього обов’язки, тобто, якщо він дійсно гідно виконав свої службові обов’язки — по цьому питанню немає ніяких претензій. Якщо вважають, що його треба відзначити за добре зроблену роботу, то чому ні. Але є ще питання ідеологічне. Його ставлення як кандидата в депутати і як мера до добровольців, військовослужбовців, цілого спектру людей — тут до нього не тільки претензії, він стоїть на повністю ворожій платформі по відношенню до України, патріотичних та військових заходів», — вважає ветеран АТО Юрій Марсанов.

Хвилю обговорень спричинив факт нагородження одіозних мерів і в соціальних мережах:

Нагадаємо, мер Селидового Віктор Ремізов — виходець із «Партії регіонів».

13 серпня 2014 року Ремізов був затриманий невідомими озброєними людьми в балаклавах і камуфляжі. Він розповів, що у невідомих на одязі були нашивки батальйону «Донбас», а в будинку міського голови було проведено обшук на предмет знаходження там матеріалів, які б вказували на зв'язок з сепаратистами. Пізніше Ремізова відпустили і в 2015 році він здобув перемогу на міських виборах.

Ремізов відомий тим, що систематично призначає собі величезні премії та надбавки до заробітної плати.

У минулому році місцеві активісти збирали підписи за висловлення недовіри і Віктору Ремизову. Приводом для таких рішучих дій стало неефективне управління містом з його боку, а також повна відсутність діалогу між владою і громадськістю.

Руслан Требушкін, будучи в 2014-му році мером сусіднього Мирнограда, відкрито підтримував Антимайдан у Києві і організовував мітинги в підтримку Януковича на Донеччині. Згідно з повідомленнями ЗМІ, також навесні 2014 року Руслан Валерійович, згадуючи анексію Криму, говорив, що «вдячний Путіну за те, що він зробив».

Останнім часом як кандидат у нардепи від «Опозиційного блоку» під час публічних заходів хвалить Януковича, розповсюджує сумнівні меседжі своє партії, закликає до прямих переговорів із Росією та ігнорує пропозиції патріотичної громадськості.

Крім того, під керівництвом Требушкіна міською радою проводяться непрозорі закупівлі в системі ProZorro, вигідні підряди та мільйони бюджетних коштів отримують друзі Руслана Валерійовича, а місто втрачає довіру міжнародних партнерів.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling