Политика

В Минобороны хотят востребовать средства с выпускников военных вузов, которые отказываются служить в ВСУ

20 июля 2019 11:25

Не відкриємо таємницю, якщо зазначимо, що трапляються випадки, коли юнак навчається у військовому виші, здобуває диплом і згодом прощається з військом. Є хитруни, які відмовляються продовжувати навчання на випускному курсі. Є випадки, коли молодого офіцера звільняють за службовою невідповідністю. Чи існує можливість примусити таких осіб відшкодувати витрати на їхнє навчання?

— Є вже чимало випадків, коли у судовому порядку випускники військових навчальних закладів, у яких «зникло» бажання продовжувати офіцерську службу, компенсували державі витрати на їхнє навчання, — розповів на брифінгу в «АрміяInform» начальник відділу узагальнення судової практики — заступник начальника Північного територіального юридичного управління полковник юстиції Володимир Цицюра. — Сума сплати залежить від спеціальності, яку здобула людина. Зрозуміло, що найвищою вона буде для випускників без погонів бойових спеціальностей, а особливо — пов’язаних з авіацією.

За словами Володимира Івановича, група офіцерів Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка виступила з ініціативою створити спеціальну програму для всіх навчальних закладів МО України, в яку буде закладена база випускників вишів із подальшим контролем їхнього проходження служби. Якщо молодого офіцера, наприклад, буде звільнено за службовою невідповідністю під час першого контракту, він повинен буде відшкодувати витрати на своє навчання.

Ініціативу офіцерів-науковців було підтримано, тож робота над цією програмою триває.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling