Политика

Каждому бойцу Нацгвардии обеспечена реализация избирательного права

21 июля 2019 15:59

Забезпечення реалізації конституційного права на волевиявлення для кожного військовослужбовця – одна з основних задач, яку визначив командувач.

Волевиявлення військовослужбовців триває без порушень. Для реалізації виборчих прав кожному військовослужбовцю строкової служби надається звільнення з розташування військової частини на 4 години, як це передбачено законодавством.

Попри значний обсяг служби з охорони громадського порядку – всього в день виборів громадський порядок забезпечують майже п’ять з половиною тисяч військовослужбовців – кожен з правоохоронців також зможе проголосувати.

В районі проведення ООС військовослужбовці здійснюють волевиявлення на 40 звичайних виборчих дільницях у 14 виборчих округах разом із місцевими жителями.

«Процес голосування для військовослужбовців строкової служби організовано на виборчих дільницях в межах дислокації військової частини, а військовослужбовцям за контрактом, які сьогодні виконують службові обов’язки ми надали достатньо часу, щоб вони використали своє Конституційне право та віддали голос за свого кандидата», – зазначив заступник командира другого стрілецького батальйону військової частини 3066 майор Микола Пахолків.

«Усі 100 відсотків солдатів-строковиків сьогодні підуть у звільнення до міста та зможуть взяти участь у парламентських виборах. Усім категоріям військовослужбовців 5 Слобожанської бригади надана можливість проголосувати», - зазначає заступник командира по роботі з особовим складом військової частини 3035 полковник Олександр Росляков.

Начальник групи морально-психологічного забезпечення угруповання Національної гвардії України в ОТУ «Схід» майор Тарас Єфіменко зауважив: «Особовому складу Національної гвардії України в районі проведення ООС надана можливість проголосувати всім категоріям військовослужбовців від солдата то офіцера!»

Участь військовослужбовців у виборах здійснюється у суворій відповідності до законодавства. Випадків порушень, допущених військовослужбовцями, на цей час не виявлено.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling