Харьков

На Харьковщине первокурсники-гвардейцы провели первые боевые стрельбы (фото)

19 августа 2019 08:36

Третій тиждень підготовки присвячений саме практичним заняттям. Вогнева підготовка – це одна з дисциплін, яка вимагає від військовослужбовців належних теоретичних знань та практичних навичок, відпрацьованих до автоматизму. Тож, з початком військової служби велика увага приділяється вивченню саме цієї дисципліни, повідомляє прес-служба Академії НГУ.

Майбутні курсанти вже ознайомилися з тактико-технічними характеристиками автомата Калашникова, з порядком його розбирання, збирання, склали заліки щодо заходів безпеки при поводженні зі зброєю.

В рамках запланованої програми на військовому стрільбищі з майбутніми першокурсниками пройшли перші бойові стрільби. Хлопці та дівчата виконували першу та другу вправи початкових стрільб з 5,45-мм автомата Калашникова.

«Перші бойові стрільби – один з найвідповідальніших моментів первинної військової підготовки. В цей день на стрільбах курсанти не просто відчули, що означає тримати бойову зброю в руках, а зробили ще більш важливий крок в своєму житті – подорослішали. Загалом я результатами підготовки та стрільби в цьому році задоволений. Сподіваюсь, надалі з кожним роком навчання їхні знання та результати будуть лише зростати», - зазначив заступник начальника кафедри озброєння та стрільби полковник Володимир Афанасьєв.

Ватро зазначити, що викладачі, які були старшими на навчальних місцях не лише контролювали хід проведення стрільб, а й надавали допомогу та рекомендації майбутнім першокурсникам щодо обрання правильної та безпечної стійки для стрільби та утримання зброї.

«Сьогодні був перший раз, коли мені довелося постріляти. Звичайно, трохи страшно. Однак, опинившись навпроти мішені, сам на сам зі зброєю, починаєш поводити себе цілком інакше. Тремтіння відступає, натомість з’являється відчуття відповідальності та повної зібраності», –розповів майбутній першокурсник Денис Заєць.

Попереду у хлопців та дівчат ще тиждень навчань у польових умовах та триденний польовий вихід, який стане фінішною прямою первинної військової підготовки майбутніх курсантів Академії Нацгвардії.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling