Политика

У Кучмы рассказали об итогах встречи ТКГ в Минске

21 августа 2019 19:45

В Минске на переговорах Трехсторонней контактной группы по урегулированию ситуации на Донбассе продолжается конструктивная работа над взаимным освобождением удерживаемых лиц.

Об этом на своей странице в соцсети сообщила пресс-секретарь представителя Украины в ТКГ Леонида Кучмы Дарья Олифер.

Тристороння контактна група відзначила, що в цілому режим тиші, оголошений 21 липня 2019 року, має сприятливий вплив на безпекову ситуацію на Донбасі, хоча, нажаль, не обійшлося без втрат. Подальше безстрокове дотримання режиму тиші є особливо важливим в контексті початку нового навчального року.

Українська сторона поінформувала представника ОБСЄ в ТКГ Мартіна Сайдіка стосовно виконання взятих на себе зобов'язань щодо завершення розмінування в районі мосту у Станиці Луганській та готовності розпочати ремонт переходу з першої половини дня 22 серпня 2019 року. Однозначно, до початку відновлювальних робіт на мосту має бути демонтовано блокпост НЗФ ОРЛО. В подальшому демонтаж фортифікаційних споруд з обох боків в районі КПВВ "Станиця Луганська" повинен бути одночасним та дзеркальним. Досягнуто домовленості, що всі роботи по мосту мають відбуватися в тісній координації з СММ ОБСЄ.

Триває конструктивна робота над взаємним звільненням утримуваних осіб.

Безперебійне водопостачання всієї території Донбасу - один з пріоритетів роботи соціально-економічної підгрупи, де продовжують шукати шляхи поліпшення гуманітарної ситуації для всіх мешканців Донецької та Луганської областей. Всі учасники підгрупи погодились, що більшої уваги потребує питання повернення української державної та приватної власності на території ОРДЛО, оскільки ця проблема є ключовою.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling